Sezono 2024/25 bodo v Mini teatru, ki letos zaznamuje 25 let delovanja, odprli s predstavo Dolgega dneva potovanje v noč avtorja Eugena O'Neilla v režiji Ivice Buljana in v izvedbi Marka Mandića, Alme Prica, Roka Juričića in Luke Grbića. Za adaptacijo besedila in dramaturgijo je poskrbel Vid Adam Hribar, kostumografinja je Ana Savić Gecan, scenograf Aleksandar Denić, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar, oblikovalec svetlobe Elvis Butković, asistent režije pa je Gabrijel Lazić. »Predstava je nastala v sodelovanju z Istarskim narodnim kazalištem iz Pulja, kjer so jo premierno izvedli 14. junija, premiera v Mini teatru pa bo 28. avgusta. Ponovitvi predstave bosta 29. in 30. avgusta ob 20. uri v Mini teatru,« so povabili na Križevniško ulico 1 v Ljubljani. Sledila bo premiera predstave Morska deklica avtorice Nine Kuclar Stiković v režiji Jureta Srdinška, ki bo svojo praizvedbo doživela že 27. septembra. Predstava se izvaja v okviru programa Mladi avtor. V njej bodo igrali Gaja Filač, Julija Klavžar, Julita Kropec, Svit Stefanija in Mina Švajger, za scenografijo skrbi Lucija Zucchiati, kostumograf je Claudi Sovrè, skladatelj Martin Vogrin.

Sledila bo premiera predstave Balada o trobenti in oblaku avtorja Cirila Kosmača v režiji Žige Hrena in izvedbi Neže Dvorščak, Alje Krhin, Marka Rafolta in Jureta Šimonke. Premiera predstave je načrtovana za 11. oktober. Nastaja v koprodukciji AGRFT in bo tudi magistrsko delo Žige Hrena. V umetniški ekipi sodelujejo še dramaturginja Iva Štefanija Slosar, scenografka Karolína Kotrbová ​in kostumografinja Nina Čehovin.

Nadaljevali bodo s premiero predstave Umetnost preživetja, katere vodja koncepta, režiser in scenograf je Inan Sven Du Swami, besedilo je napisala Zala Mojca Jerman Kuželički, ki bo skrbela tudi za dramaturgijo, v predstavi pa bodo igrali Mojca Špik, Tadej Pišek, Tines Špik in Anamarija Bagarić. Premiera je načrtovana za 26. oktober. V avtorski ekipi bodo sodelovali še skladatelj Martin Vogrin, kostumograf Claudi Sovrè, svetovalec pri koreografiji Branko Potočan, za lutkovno tehnologijo in oblikovanje scenografije bo skrbela Larisa Kazič, sceno pa bo izdelal Anže Bizjak. Predstava se izvaja v okviru programa Mladi avtor.

V koprodukciji s SNG Maribor bodo obnovili predstavo Janko in Metka, za katero besedilo je po kultni Grimmovi pravljici adaptiral Andrej Rozman - Roza. Predstavo bo režiral Robert Waltl, v igralski zasedbi pa bodo nastopali Mojca Simonič, Gorazd Žilavec, Petja Labović in Gaja Filač. Premiera je načrtovana za 15. november v SNG Maribor.

Sledil bo avtorski projekt režiserja Jerneja Potočana z naslovom Samo še enkrat gremo spat, v katerem bodo nastopali igralci Filip Mramor, Svit Stefanija in Ena Kurtalić. Za dramaturgijo bo skrbela Varja Hrvatin, scenograf bo Dan Pikalo, kostumografinja Nika Dolgan. Premiera je načrtovana za konec novembra.

Igralec, lutkar, režiser in soustanovitelj Mini teatra Robert Waltl bo s predstavo Zgodbe iz Odese avtorja Isaaka Babelja v režiji Roberta Smolika zaznamoval 35-letnico umetniškega ustvarjanja. Predstava nastaja v koprodukciji Mini teatra in Judovskega kulturnega centra Ljubljana.

Priporočamo