Ali vas bolj kot poraz morda skrbi poteza Lamoureuxa, ki ga čaka dodatna kazen?

To je najhujša stvar, ki se nam je poleg dodatnih dveh poškodb lahko zgodila. Potezo vratarja je dejansko težko komentirati. Na provokacije je bil opozorjen, zato ne bi smel zgubiti živcev. Zdaj je veliko odgovornosti na Maticu Bohu, ekipa pa mu bo morala kar se da najbolje pomagati. Vemo pa, kako pomemben je vratar v hokeju.

Ste že govorili z Lamoureuxom?

Ne. Zdaj so glave še vroče, razmere je treba umiriti in prespati noč.

Kaj je odločilo tekmo na Madžarskem?

Prve minute smo začeli dovolj dobro, prvi gol pa dobili po lastni napaki. Alba je nato dobila krila, vendar smo se vrnili, želeli izenačiti, a ni šlo. V zadnji tretjini nismo imeli več možnosti za povratek, smo pa že na uvodnem dvoboju plačali visoko ceno, glede na to, da je serija dolga.

Kako izenačiti serijo na 1:1?

Zdaj je treba še bolj strniti svoje vrste in spremeniti filozofijo predvsem v obrambi. Dejstvo je, da smo proti Albi v rednem delu v tej sezoni izgubili na vseh treh tekmah. Ta urok je treba na vsak način prekiniti, to pa lahko dosežemo edino s tem, da sami narekujemo ritem, da večino časa preživimo pred nasprotnikovim golom. Poleg tega bo treba biti še posebno pozoren na protinapade.