Minuli teden ste trenirali v Ljubljani, včeraj pa zaradi priprave igrišča v Tivoliju prišli na Bled. Kakšno je ozračje v reprezentanci?

Ozračje je dobro. Do zdaj smo trdo trenirali dvakrat na dan, tako da nam je dan počitka pred prijateljsko tekmo z Japonsko prišel še kako prav. Vemo, da bodo naši nocojšnji nasprotniki velik zalogaj, saj Japonci napredujejo iz leta v leto. Dogajalo se je že, da smo se proti njim opekli, vendar bo tokrat bolj kot končni izid v ospredju igra.

Verjetno bo selektor John Harrington razkril nekaj kart pred prvenstvom. Vsaj z napadalnimi formacijami.

Za zdaj je v moštvu toliko hokejistov, da bi lahko sestavili pet napadov, kar je preveč, saj bomo na prvenstvu igrali s štirimi. Predvidevam, da bo peterica hokejistov nocoj počivala.

Na prvenstvu vam ne bo lahko. Verjetno ne gre opozarjati le na Madžare?

Vsekakor nas čaka težka naloga. Madžari so dokazali, da so dobra ekipa. Na zadnji pripravljalni tekmi so proti Avstriji izgubili zgolj minimalno (2:3, op. p.). Poleg tega bo treba biti še posebno pazljiv proti Poljakom in Britancem, čeprav jih ne poznamo dobro.

Ste si v videoposnetku že ogledali kakšno tekmo vaših nasprotnikov?

Za zdaj še ne, imamo pa v torek prvi takšen sestanek, na katerem bomo preučevali igro reprezentanc na prvenstvu.

Polne tribune v Tivoliju bi bile za našo izbrano vrsto velika prednost, toda na voljo je še ogromno vstopnic.

Kolikšna je zasedenost dvorane v tem trenutku, ne vem, zagotovo pa bomo veseli velike spodbude s tribun. Igrati doma pred glasnimi navijači je fenomenalno, zato resnično upam, da bo dvorana polna.