Selektor, dobrodošli v reprezentanci. Mnogi so menili, da se zbora v Tivoliju zaradi klubskih obveznosti sploh ne boste udeležili.

To je bila težka odločitev, pravzaprav najboljše rešitve tu ni bilo. V vsakem primeru bi nekdo potegnil kratko, vendar s hokejsko zvezo sem prej podpisal pogodbo kot z Asiagom, tako da sem moral zapustiti moštvo, ki se bori za državno lovoriko v Italiji. Mislil sem, da bom lahko opravljal obe funkciji hkrati, vendar so Italijani spremenili urnik državnega prvenstva, ko so se uvrstili v skupino A, ki se začne šele prihodnji mesec. Ne počutim se ravno najbolj prijetno, ker ne morem pomagati fantom iz kluba, vendar sem hkrati navdušen nad tem, da lahko sodelujem s slovensko reprezentanco.

Verjetno boste še vedno v stiku z Asiagom?

Seveda. Vsak dan jih bom poklical, da vidim, kako napredujejo treningi in tekme. Menim, da je klub v dobrih rokah, saj ga vodita moja zelo tesna sodelavca, ki sta vredna zaupanja.

Z našo izbrano vrsto boste kot selektor prvič nastopili pod bremenom zmage na prvenstvu. Se bo najtežje kosati z Madžari?

Z Madžarsko smo nazadnje igrali novembra na turnirju v njihovi soseščini in jo tudi premagali. To je močna reprezentanca, ima dobrega trenerja in izkušene igralce. Toda vsekakor se moramo najprej temeljito pripraviti na Poljake. Ker gre za prvo tekmo, bodo težak zalogaj, tako da bomo morali pokazati veliko znanja že v uvodu. Računam, da bomo proti Madžarom, ki so naš zadnji tekmec, dobro pripravljeni in predvsem uigrani.

Imate že v mislih napadalne formacije?

V glavi so že sestavljene, vendar bom še počakal, preden vam jih izdam. Veliko več vam bom lahko povedal po obeh prijateljskih tekmah prihodnji teden, saj se lahko vmes še marsikaj spremeni. Vsekakor pa bom skušal sestaviti moštvo, ki bo delovalo v najboljših možnih okvirih.

Kaj je največja prednost Slovenije?

Vsekakor imamo odlično jedro ekipe, hkrati pa tudi moštveni duh, ki je lahko marsikdaj velika prednost. Ko si v tekmovalni fazi, lahko dober duh v ekipi nadomesti veliko pomanjkljivosti posameznikov, izpostavil pa bi še vse tri vratarje, ki so izvrstni.

Torej je kemija v slačilnici dobra?

Gradimo na tem in tako bomo tudi nadaljevali. Fantje se zavedajo pomembnosti prvenstva in znajo prevzeti odgovornost nase.

Obrnimo se še na neljubi dogodek minulo soboto v Ratečah, kjer so se stepli jeseniški igralci in trener Mike Posma. Kaj vi veste o tem?

Nimam prav veliko informacij. Vem le, da se je nekaj dogajalo z jeseniškimi igralci, kar pa pravzaprav nima zveze z reprezentanco. Prav zaradi tega se v to zadevo ne bom vpletal.