Gospod predsednik, kako komentirate potezo igralcev, ki zanikajo napad na trenerja Mika Posmo?

Že od začetka nisem nikogar obsojal, ampak samo operiral z dejstvi, ki so mi bila znana. Dolžan sem poiskati dejstva tudi z druge strani, dogodek pa vzporedno raziskuje tudi policija. Bi pa se bilo treba z vsemi vpletenimi dobro pogovoriti.

Zakaj se ne?

Če sem iskren, niti nimam telefonskih številk vseh vpletenih, zato sem prosil kapetana Tomija Hafnerja, da bi komunicirali prek njega. Dogovorili smo se za sestanek, ga opravili včeraj, vendar se hokejisti z menoj niso želeli pogovarjati. Najbrž zaradi nasveta odvetnika, vsaj sklepam tako. Vse, kar sem dobil od igralcev, je list papirja, na katerem je bila njihova izjava.

Vratar Gaber Glavič je rekel, da so zadevo zakuhali neprijatelji jeseniškega hokeja.

Kdo je neprijatelj jeseniškega hokeja, je širok pojem. Sam nekoliko drugače gledam na stvari, vsekakor pa jih ne želim pomesti pod preprogo. Med sezono smo iskali več krivcev za različne situacije, veliko je bilo tistih klikov v glavi... Mi se moramo soočiti sami s seboj. Na lanskem občnem zboru sem povedal, da je klub bolan in da ga je treba pozdraviti. To ne pomeni, da bom jaz prinesel v klub vrečo denarja, ampak proces zahteva določen čas.

Ste se s Posmo dobili v živo ali po telefonu? Nekateri pravijo, da ne kaže znakov pretepa.

Dobila sva se v živo. Tudi na policijski postaji sem bil z njim, saj imamo policiste, ki niso vajeni tujih jezikov, zato sem prevajal Posmine besede. Zdaj Posma nosi očala in kapo, da bi zakril posledice pretepa, torej buško, zatečeno oko, modrice in podplutbe. Sam nisem strokovnjak za medicino, so pa vsa dejstva zabeležena v zdravniškem spričevalu.

Posma je znan po alkoholnih ekscesih. Vedeli ste, v kaj se spuščate, a ste vseeno podpisali pogodbo z njim.

Vedeli smo, ampak takrat smo morali zaradi slabih izidov ukrepati. Ocenili smo, da bi Posma lahko prinesel zasuk, kar se je v športnem smislu tudi zgodilo. V življenju ni idealnih rešitev, stvari je zmeraj treba postaviti na tehtnico.

Športni direktor Zvone Šuvak je povsem pretresen in ne more dajati izjav.

Da. Je zelo razočaran, ogorčen, prizadet in šokiran, kot tudi vsa ostala hokejska javnost. Eden od agentov je bil denimo tedaj v Kranjski Gori in videl, kaj se dogaja. Zanj je bilo to seveda nepojemljivo. Ta dogodek je povod, da stvari postavimo na svoje mesto in definiramo neke nove standarde.