Zapisali so namreč, da se je slovenski premier Borut Pahor odločil za eno najbolj nenavadnih potez, tako v zgodovini politike kot tudi nogometa. "Pahor se je, kot smo izvedeli, odločil osebno napisati pismo Seppu Blatterju, predsedniku Fife, ki ga bo prosil, naj mesto Slovenije na Svetovnem prvenstvu prevzame reprezentanca – Hrvaške!“ piše tportal v svoji "novici".

Tportal je takole "citiral" Pahorja: "Zavedamo se radosti, ki jo športni uspehi prinašajo vsem Slovencem, a se moramo ob tem zavedati, da so stroški organizacije, potovanja, nastanitve, treningi ter vse ostalo, kar spada zraven v tem kriznem trenutku vseeno preveliki. Zato sem prosil Fifo, naj v duhu dobrih sosedskih odnosov, prepusti slovensko mesto našim prijateljem s Hrvaške.“ Iz Blatterjevega urada naj bi sporočili, da pristajajo na zahtevo Slovenije, še piše tportal.

V nadaljevanju so si tportalovci privoščili tudi selektorja hrvaške reprezentance Slavena Bilića, saj pišejo, da niso uspeli dobiti njegovega komentarja zaradi kitarskih vaj, ki se jim v zadnjem času popolnoma posveča. Sicer naj bi bil predsednik hrvaške nogometne zveze Vlatko Marković nad potezo Slovenije tako navdušen, da je obljubil, da bo imela hrvaška reprezentanca od zdaj naprej vselej priprave na Čatežu.