Italijan Giovanni Aleotti (Bora-Hansgrohe) je zmagovalec razgibane tretje etape kolesarske dirke po Sloveniji. Na trasi od Ljubljane do Nove Gorice (160,5 km) je slavil po napadu na spustu z Ravnice. Ciljno črto je prečkal 11 sekund pred zasledovalci.

Čeprav je bilo dogajanje na tretji etapi dirke po Sloveniji zelo pestro od samega začetka, pravega pobega tako rekoč ni bilo. V zadnjem delu pa je poskusil takrat virtualno vodilni na dirki Italijan Martin Marcellusi (VF Group-Bardiani CSF) in si privozil nekaj prednosti. Toda ekipa EF Education-EasyPost je imela načrt že za začetek klanca na Ravnico (5,6 km, 5,7 %) in skušala pripraviti teren za Irca Bena Healyja. Z njim je bil vseskozi predvsem Ekvadorec Jhonatan Narvaez (Ineos Grenadiers), ki je na dirki po Italiji poleg slovenskega asa Tadeja Pogačarja edini nosil rožnato majico po zmagi v prvi etapi. Dvojec na čelu si kljub silovitemu napadu ni privozil večje prednosti, saj je skupina desetih kolesarjev v ozadju pred vrhom priključila, med njo pa ni bilo prvega favorita za etapno zmago Slovenca Mateja Mohoriča (Bahrain-Victorious) ter njegovega rojaka Domna Novaka (UAE Team Emirates). Iz skupine najboljših je na spustu napadel 25-letni Aleotti in na poti do Nove Gorice ohranil prednost ter slavil šesto zmago v karieri.

»To je bilo res zahtevnih zadnjih deset kilometrov od vrha zadnjega vzpona. Vedel sem, da je Narvaez favorit za zmago. Malce sem čakal, da bo kdo napadel, saj nisem želel biti prvi. Ko je napadel Narvaez, sem mu sledil, nato pa sem napadel v pravem trenutku,« je po koncu dirke dejal Giovanni Aleotti, moštveni kolega slovenskega asa Primoža Rogliča. x gte

Priporočamo