Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so sestrelili štiri brezpilotnike, ki so jih na rusko ozemlje izstrelile ukrajinske sile. Dva so sestrelili v regiji Rostov ter po enega v obmejnih regijah Belgorod in Kursk. Ukrajinska vojska pa navaja, da so v petek nad regijama Harkov in Doneck sestrelili štiri drone iranske izdelave.


Po napadu ukrajinskega brezpilotnika je zagorelo v skladišču nafte v okrožju Zimljansk. Požar so pogasili, ranjenih ni bilo, je na omrežju Telegram sporočil guverner regije Vasilij Golubjev.


Kijev je sporočil, da so v petek zvečer nad regijama Harkov in Doneck sestrelili štiri drone iranske izdelave šahed. »Peti je zapustil ukrajinski zračni prostor v smeri regije Gomel v Belorusiji,« je na omrežju Telegram zapisal poveljnik ukrajinskih zračnih sil Mikola Oleščuk.


Po navedbah projekta Hajun, ki spremlja vojaške dejavnosti ruskih in beloruskih sil na ozemlju Belorusije, se je podoben incident zgodil tudi v četrtek, ko naj bi dron tipa šahed letel okoli jedrske elektrarne v Černobilu. Ukrajinska vojska navedb ni potrdila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.


Belorusija velja za tesno zaveznico Rusije. V Belorusiji so se v ponedeljek začele 11-dnevne skupne vaje kitajske in beloruske vojske v regiji Brest blizu poljske meje. 

Priporočamo