Opoldan je nato na planinski poti iz Okrešlja proti Kamniškemu sedlu zaradi padajočega kamenja pomagala poškodovanemu pohodniku, popoldan pa še oboleli osebi na sedmerih jezerih in poškodovanemu pohodniku na Poreznu.

Vikend je tako minil s kar devetimi posredovanji policijskega helikopterja in dežurne ekipe GRZS na Brniku. Bil je zahteven vikend in rezultat ogromnega pritiska na slovenske gore poleti.

Apel policistov in reševalcev

Pohodnike opozarjajo, naj bodo odgovorni in zmerni pri svojih odločitvah, seveda tudi ustrezno opremljeni, in naj ne precenjujejo svojih zmožnosti. Predvsem tujcem pa predlagamo, naj si vsaj za težje ture v visokogorje pomagajo z licenciranimi planinskimi in gorskimi vodniki, ki jim bodo znali pomagati in pravilno svetovati. Na podlagi stikov z njimi namreč ugotavljamo, da je med njimi kar nekaj takih, ki jim manjka znanja in ki podcenjujejo zahtevnost naših gora ter razmere. Posledično se odpravljajo v nizkih športnih čevljih na Triglav, brez zimske opreme čez snežišča na Prisojnik, na Zelenico v sandalih, se izgubijo, onemorejo ali doživljajo napade strahu.

Priporočamo