Janković se je od trenutka, ko je bil prijet, branil z molkom. Upanje, da je vendarle pripravljen spregovoriti, pa se je pojavilo, potem ko je odvzel pooblastila svojemu odvetniku in zaprosil, če ga lahko brani odvetnik po službeni dolžnosti. Novemu odvetniku naj bi tudi že povedal, da je pripravljen spregovoriti na tožilstvu. 

Skrivnosten zločin

Še ne dve leti stara deklica Danka Ilić je 26. marca izginila z dvorišča družinske počitniške hiše v Banjskem polju, v bližini srbskega mesta Bor. Policija je po desetih dneh intenzivnega iskanja deklice in pozneje njenega trupla aretirala Srđana Jankovića in Dejana Dragijevića, ki naj bi že takoj priznal krivdo. Tako so vsaj potrdili na policiji.

Povedala naj bi, da sta jo s službenim avtom povozila, in ker sta mislila, da je mrtva, skušala njeno trupelce nekje odvreči. Deklica se je na poti prebudila, Dejan pa naj bi jo z golimi rokami zadavil. Tudi to naj bi sam priznal policiji. Srđan je doslej molčal, zdaj pa naj bi prek odvetnika sporočil, da je pripravljen spregovoriti o zločinu.

Informacijo so za časnik Blic potrdili na višjem tožilstvu v Zaječarju. Vsi se sprašujejo, ali bo morda razkril tudi, kje je Dankino truplo.

Trupla še niso našli

Policija dekličinega trupla kljub intenzivnim iskalnim akcijam ni našla. Primer se je dodatno zapletel, ko med okoli 400 odvzetimi vzorci iz avta, s katerim naj bi osumljena povozila deklico, niso našli njenih sledi DNK. Pa čeprav je policija pred tem že potrdila, da so v njem našli vsaj eno kapljo njene krvi.

»Gre samo za delne rezultate, saj čakamo še na analizo več drugih predmetov. To analizo so opravili v nacionalnem centru za forenziko, čakamo pa še poročilo biološke fakultete,« je za srbski portal N1 takrat komentiral tožilec VJT Miodrag Canović. Čakajo še tudi rezultate analize GPS naprave v avtu. Razen domnevnega priznanja enega od osumljenih doslej ni drugih dokazov o njuni vpletenosti v domneven umor.

Kaj vse Janković ve?

Vmes se je primer dodatno zapletel, saj je med pridržanjem na policijski postaji v Boru umrl Dalibor Dragijević, Dejanov mlajši brat, osumljen premika dekličinega trupla na drugo lokacijo. To naj bi storil v sostorilstvu z očetom Radoslavom Dragijevićem, ki pa so ga po dveh mesecih pripora pred dnevi izpustili na prostost.

Po pisanju srbskega časnika Blic se sedaj poraja vprašanje, kaj vse ve Janković in ali je sploh sodeloval pri premikanju trupla oziroma ali sploh ve, kje naj bi truplo bilo. 

Že ob aretaciji osumljenih je srbski predsednik Aleksandar Vučić povedal, da je poleg Dragijevića, ki je zločin priznal na tožilstvu, zločin na policijski postaji priznal tudi Jankovič, vendar ni opisal podrobnosti.

Jankovića so zaslišali tudi s poligrafom, kjer so zaznali določena odstopanja. Doslej se je branil z molkov. Potem ko je zamenjal odvetnika, pa naj bi se odločil spregovoriti.

Priporočamo