Izraelska vojska medtem nadaljuje z napadi na Gazo, kjer je v zadnjih 24 urah ubila najmanj 28 ljudi.

Kot so sporočili z urada izraelskega obrambnega ministra, je Galant Hochsteinu povedal, da bo tretja faza vojne proti palestinskemu islamističnemu gibanju Hamas vplivala na vse fronte. V njej naj bi se intenzivnost izraelskih vojaških aktivnosti zmanjšala, poroča časnik Times of Israel.

Da se intenzivna faza vojskovanja izraelske vojske proti Hamasu končuje, je pred tem v nedeljo za televizijsko postajo Channel 14 povedal izraelski premier Benjamin Netanjahu. Vendar pa je pojasnil, da to ne pomeni, da se končuje tudi vojna kot taka.

Umiranje zaradi podhranjenosti

Izraelske sile so medtem danes nadaljevale napade na Gazo. V obstreljevanju klinike v mestu Gaza sta bila po podatkih palestinskega ministrstva za zdravje ubita vodja tamkajšnje urgence in še en zdravnik. Ob tem naj bi v kraju Beit Lahija zaradi podhranjenosti umrla dva dojenčka.

Izraelske sile od začetka ofenzive v Gazi po 7. oktobru okrepljeno izvajajo operacije tudi na zasedenem Zahodnem bregu, v katerih je bilo doslej ubitih že skoraj 550 Palestincev. V novih izraelskih racijah je bilo v noči na danes na območju aretiranih najmanj 40 ljudi, vključno z 12-letnikom, navaja portal katarske televizije Al Jazeera.

Od začetka izraelske ofenzive v Gazi je v palestinski enklavi življenje izgubilo že 37.626 Palestincev, je danes zgodaj popoldan sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje. Še 86.098 ljudi je ranjenih.

Priporočamo