"Z največjim veseljem, ponosom in spoštovanjem sem danes tu na Brdu pri Kranju sprejela fante, nogometno reprezentanco Slovenije, da jo pospremimo na Euro 2024," je dejala predsednica države. Napovedala je, da bo tudi sama stiskala pesti za slovenske nogometaše.

O visokih pričakovanjih slovenske reprezentance, ki meri na izločilne boje, ne gre dvomiti. "Zagotovo se bomo veselili, ko bodo uspehi, in bomo žalostni, ko jih ne bo, ampak naši fantje bodo potrebovali pomoč ravno takrat, ko ne bo vse tako, kot bi si želeli. Zato res upam, da bomo s fanti stali vsak trenutek na tem prvenstvu," je dejala. "Iskreno si seveda želim čim bolj hitre noge in dobrih tekem, prepričana sem, da nam bodo dali veliko užitka," je še dodala.

Slovenska predsednica si bo eno tekmo ogledala na prizorišču v Nemčiji, ostale pa bo spremljala doma pred televizorjem.

Kek hudomušen

Po uradnem delu sprejema je navzoče nagovoril selektor moške nogometne reprezentance Matjaž Kek, ki se je najprej v imenu igralcev, strokovnega štaba in vseh na nogometni zvezi zahvalil predsednici republike in njenemu kabinetu.

"V veliko čast in zadovoljstvo nam je, da smo s svojim rezultatom 'sprovocirali' tale sprejem," je bil hudomušne volje slovenski selektor.

"Res ogromno energije bo potrebno za to evropsko prvenstvo, jaz se pa izredno veselim, ko bomo s fanti videli predsednico v dresu na Bayern Areni," je sklenil slovenski selektor.

Slovenija bo prvenstvo začela 16. junija v Stuttgartu proti Danski, nadaljevala 20. junija v Münchnu proti Srbiji, skupinski del pa končala 25. junija v Kölnu proti Angliji.

Priporočamo