Na kölnskem stadionu na zadnji tekmi predtekmovalnega dela v skupini C se je zbralo okoli 12.000 slovenskih ljubiteljev nogometa. Velika večina teh se je v popoldanskih urah udeležila tudi koncerta skupine Siddharta v okolici centra mesta.

Slovenski rokerji so na omenjenem prizorišču množico začeli ogrevati ob 15.30, proti Tanzbrunnenu pa se je v lepem in zelo toplem vremenu ves čas vila kolona slovenskih privržencev, med katerimi je bilo tudi nekaj angleških.

Siddharta pred tekmo: »Edina stvar, ki bo danes ledena, bo Anglija.«

Na koncertu je slovenska skupina grla slovenskih navijačev ogrela z znanimi pesmimi, med drugim B Mashina, Od Višine se zvrti, Samo edini, Ledena, Piknik ter navijaško himno Dviga Slovenija zastave. Ob tej so visoko plapolale slovenske zastave in šali, množica pa je v eno pela s skupino.

Med koncertom je za navijaško vzdušje s svojimi vložki skrbel tudi pevec Siddharte Tomi Meglič. Ta je za uvod v pesem Ledena v veliko veselje vseh prisotnih napovedal: »Edina stvar, ki bo danes ledena, bo Anglija.« Navijači so mu odgovorili z izrazi podpore in glasnim petjem refrena.

Že od dopoldanskih ur je bilo v Kölnu čutiti izjemno navijaško vzdušje. Glavne trge in območja v centru ter ob reki Ren so ob slovenskih preplavili tudi angleški navijači, ki jih je bilo po nekateri ocenah okoli 30.000.

Vzdušje je bilo začinjeno z znanimi navijaškimi napevi, ozračje med navijači obeh reprezentanc pa precej prijateljsko. Ni manjkalo prizorov skupnega petja, pozdravov, občasno pa tudi dobronamernih zbadljivk.

 

 

Slovenci so se po koncertu odpravili na vlake proti stadionu. Pot jim je nekoliko oteževalo dejstvo, da je večina vlakov že bilo napolnjenih iz predhodnih postaj, a je bilo vseeno pričakovati, da bo javni promet v Kölnu do tekme poskrbel za premik naroda.

 

 

Video: Blaž Bevc

 

 

Na kölnskemu stadionu se je zvečer zbralo približno 45.000 navijačev, ki so na precej akustičnem objektu bodrili obe ekipi.

 

Video: Blaž Bevc

 

 

Angleži so bili s štirimi točkami že v osmini finala, a so si želeli prvo mesto v skupini C, s katerim se bodo v uvodnem izločilnem boju izognili domačinom, Nemcem.

 

Video: Blaž Bevc

Priporočamo