Boston je začel silovito in že v prvi četrtini povedel z izidom 23:5. V nadaljevanju pa je svojo prednost še povečal in vodil celo z 58:29.

Igralcem Dallasa tokrat ni šlo. Eden redkih, ki je vlekel ekipo naprej, je bil Luka Dončić. Predvsem po njegovi zaslugi so Mavericksi pred koncem tretje četrtine rezultat zmanjšali na vsega osem točk zaostanka.

 

 

 

 

 

Domači so nato ob glasni podpori s tribun naredili delni izid 14:0 in ponovno ušli Dallasu, ki do konca tekme ni več našel rešitve za razpoložene košarkarje Bostona.

Domača ekipa je bila boljša v vseh elementih igre. Predvsem pa so prevladovali v skoku in v metih iz razdalje. Boston je iz igre zadel 39 od 82 metov. Najboljši v ekipi je bil Jaylen Brown z 22 točkami, Kristaps Porzingis je dosegel 20 točk, Jayson Tatum pa se je ustavil pri 16 točkah.

 

 

Košarkarji Dallasa so zadeli 35 od 84 metov. Dončić je dosegel 30 točk, deset skokov in dve ukradeni žogi. Manj učinkovit je bil Kyrie Irving, ki je dosegel le 12 točk,  P. J. Washington pa je tekmo končal s 14 točkami.

»Igrajo široko in imajo veliko odličnih strelcev. Moramo opraviti boljše delo, da jim odvzamemo mete za tri točke. To nas je najbolj bolelo. So najboljše moštvo v tem segmentu igre. Težko jim je preprečiti mete, saj imajo na parketu vselej pet igralcev, ki lahko zadevajo. Sami nismo zadeli dovolj, a moramo popraviti igro tako v napadu kot v obrambi,« je na novinarski konferenci po tekmi povedal Dončić. 

Opisal je tudi trenutke tekme, v katerih bi jih skoraj uspelo ujeti priključek z Bostonom. »Takrat smo igrali svojo košarko, jih nekajkrat ustavili v obrambi, predvsem pa jim nismo dovolili skokov na napadu. V tistih trenutkih smo se zabavali in to moramo prenesti na ostale tekme. Počitek to je zdaj najbolj pomembno. In seveda analiza vsega, kar smo počeli narobe,« je dejal.

»Seveda imamo pred sabo še veliko dela, ampak dobro je vpisati prvo zmago, še posebej doma,« pa je tekmo komentiral igralec Bostona Kristaps Porzingis, ki je dosegel 20 točk.

Finale se igra na štiri zmage. Druga tekma bo v Dallasu v noči z nedelje na ponedeljek ob 2. uri po srednjeevropskem času. 

Priporočamo