Festival Bear Stone je hrvaški festival na prostem, posvečen žanrom psihedeličnega, puščavskega in stoner rocka, ki poteka v edinstvenem naravnem okolju. Glavna ideja festivala je združiti osupljivo rečno pokrajino, žanre, ki temeljijo na kitarski glasbi, ter psihedelične umetniške instalacije in projekcije, narejene z uporabo analognih tehnik.

 

Lokacija festivala Bear Stone se nahaja tik ob reki Mrežnica, ki je znana kot ena najbolj neokrnjenih rek na Hrvaškem s svojim značilnim smaragdnim barvnim odtenkom. Festival se nahaja v kanjonu Mrežnice in je popolnoma obdan z gozdom, zaradi česar se zdi, da je prizorišče festivala del narave v njeni najbolj nedotaknjeni obliki.

 

 

Prizorišče festivala je oddaljeno 15 minut vožnje od mest Slunj in Ogulin na vsaki strani, 45 minut vožnje od znamenitih Plitviških jezer, uro vožnje od glavnega mesta Zagreb in uro in pol od Jadranskega morja.

 

Prva izdaja festivala je bila 1. in 2. julija 2022 kot festival z omejeno kapaciteto in brezplačnim vstopom pod imenom Bear Stone Festival - Year Zero Edition. Program je vključeval mednarodne zvezde, kot so Mars Red Sky in Black Rainbows, ter nekaj znanih hrvaških imen v tem žanru, kot sta She Loves Pablo in Stonebride. Year Zero je odlično predstavil festival širši javnosti z izjemno pozitivnimi odzivi tako obiskovalcev kot bendov, ki so bili del festivala.

 

Prva uradna izdaja festivala je bila 7. in 8. julija 2023, glavne zvezde pa so bile ene največjih imen scene - Monster Magnet in Orange Goblin, poleg številnih odličnih nastopov z vsega sveta. Festival je obiskalo nekaj manj kot 1.500 ljudi, s fenomenalnimi ocenami tako obiskovalcev kot medijev in samih bendov.

 

Navdihnjeni z uspehom izdaje 2023, se bo festival Bear Stone 2024 razširil na 4 dni, od 4. do 7. julija, z dodatkom tretjega odra, kar nam bo omogočilo povečanje števila bendov, ki tvorijo lineup festivala. Skupno bo nastopilo 28 bendov, med glavne zvezde pa sodita High On Fire in Kadavar, skupaj z bendi, kot so Colour Haze, 1000mods in Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs. Parkiranje in kampiranje bo za vse obiskovalce brezplačno od 3. do 8. julija.

 

 

Za več informacij o poti do festivala in drugih podrobnostih obiščite spletno stran festivala.

 

Priporočamo
PREBERITE ZADNJE ČLANKE