Po Berločnikovih besedah bo največje slovensko energetsko podjetje od leta 2010 do leta 2014 na hrvaški trg skupaj vložilo 75 milijonov evrov. Polovico teh sredstev bo porabljenih za bencinske servise - Petrol jih ima trenutno na Hrvaškem 80, do leta 2014 pa naj bi jih imel 100 -, polovica pa plinskemu poslu.

Ko gre za plinski posel, družba načrtuje akvizicije. "Trenutno se pripravljamo na prevzem dveh manjših hrvaških podjetij, ki se ukvarjata s plinom," je povedal prvi mož Petrola.

Glede na to, da je Berločnik nedavno obiskal hrvaškega predsednika Iva Josipovića, je v tokratnem intervjuju pojasnil, da sta se med drugim pogovarjala o poslovanju družbe na hrvaškem trgu. EuroPetrol, v katerem ima Petrol 51-odstotni delež, je sicer lani po njegovih besedah ustvaril 217,7 milijona evrov prihodkov in 5,2 milijona evrov dobička.

Petrol Hrvaška, ki je v 100-odstotni lasti Petrola, pa je leta 2010 zabeležil 145,2 milijona evrov prihodkov in 3,6 milijona evrov izgube. "Seveda sem predsedniku razložil, da negativen rezultat ne temelji na slabi prodaji, temveč na nekaterih realnih dejstvih, povezanih z logistiko in skladišči, ki pa bodo v letošnjem letu spremenjeni," je pojasnil Berločnik.

Dodal je še, da je hrvaškemu predsedniku izrazil zadovoljstvo v zvezi s prvim letom poslovanja Petrola Jadranplina in Petrola Butana.