Petrol je na ravni skupine v obdobju od januarja do konca marca prodal 547.000 ton proizvodov iz nafte, kar je osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani in tri odstotke več od načrtov. Skupina je ustvarila 109,9 milijona evrov prihodkov od prodaje trgovskega blaga oziroma tri odstotke več kot v primerljivem lanskem obdobju in odstotek manj od načrtov.

Konec marca je skupina Petrol poslovala preko 442 bencinskih servisov, od tega jih je v Sloveniji 313, na Hrvaškem 80, v Bosni in Hercegovini 38, v Srbiji pet, na Kosovu in v Črni gori pa po trije.

Skupina Petrol je v prvih treh mesecih upravljala z 29 koncesijami za oskrbo s plinom. Po oceni je prodala 50 milijonov kubičnih metrov zemeljskega plina, kar je devet odstotkov več kot v enakem obdobju lani in šest odstotkov več od načrtov, ter 13.000 ton utekočinjenega naftnega plina, kar je šest odstotkov več kot v prvih treh mesecih lani in 10 odstotkov manj od načrtov.

Skupina Petrol je po oceni prodala 253.000 megavatnih ur (MWh) električne energije, s čimer je prodajo enakega obdobja lanskega leta presegla za 186 odstotkov, plan pa za dva odstotka.