Po 42 krogih ste še vedno na devetem mestu, kar vsekakor ni bil cilj Olimpije pred sezono.

Prav imate. Na začetku smo bili konkurenčni, nato pa smo izgubili nekaj pomembnih tekem, kar nas je precej oddaljilo od nasprotnikov. Zdaj je naš zaostanek že dalj časa približno enak, vendar smo imeli kar dvakrat veliko priložnost, da bi ujeli osmo mesto, a nam ni uspelo. Zelo srečni bomo že, če bomo letos še kdaj dobili podobno priložnost.

Tako kot lani je Olimpija tudi v letošnji sezoni zamenjala trenerja. Je Hannu Jarvenpaa boljši kot Dany Gelinas?

No, oba sta dobra trenerja, vendar z drugačnimi filozofijami. Hannu je bolj pozitiven kot Dany, kar je dobro za mlade igralce. Za naš slab položaj na lestvici ne krivim Gelinasa, saj je moštvo sestavljeno iz 25 igralcev. Vsi smo izgubljali točke in ne zgolj posamezniki.

Vaša statistika je izjemna. Prav zaradi tega se marsikomu zdi čudno, da igrate v moštvu, ki je že dve sezoni zapored pri dnu razpredelnice.

Ko je Olimpija prišla v finale lige EBEL, sem menil, da je to dobra priložnost zame. Lani se nam ni posrečilo, za letos pa še vedno gori žarek upanja. Ta bo prisoten vse do takrat, ko se bo podrla tudi matematična računica. Končnica je vedno nepredvidljiva, to je povsem drug hokej. Če se moštvu posreči dober mesec, se lahko zgodi marsikaj.

Kaj porečete na to, da Olimpijine težave z denarjem najbolj občutijo domači igralci?

Do njih gojim veliko spoštovanje. Po svetu je mnogo takšnih, ki bi že zdavnaj odšli iz kluba, Slovenci pa so izjemno potrpežljivi. Moramo vedeti, da se ti hokejisti že od julija na vso moč trudijo in da so pošteno oddelali zahtevne poletne priprave.

Koliko dolga ima Olimpija do vas?

Ko sem prišel v klub, mi je agent že na začetku rekel, da denar nikoli ne pride ob pravem času, zato sem tega že navajen. Zdaj še vedno čakam na plačilo za december, kaj drugega mi niti ne preostane. Če bi vseskozi razmišljal o denarju, se ne bi mogel osredotočiti na igro, kar bi bilo slabo zame in za klub. Ali imam svojega sponzorja? Ne.

Boste igrali za Olimpijo v državnem prvenstvu?

To je odvisno predvsem od direktorja Matjaža Seklja. Zdaj imam na mizi nekaj dobrih ponudb evropskih klubov, ki si želijo mojih uslug. Če se ne bomo uspeli uvrstiti v končnico, bo Sekelj povedal svoje želje. Morda bi bilo za klub boljše, da bi odšel, saj bi Olimpija s tem tako kot lani prihranila nekaj denarja.

Že veste, kje boste nadaljevali kariero?

Nisem se še odločil. Letos bom star 35 let, zato bi še vedno rad igral hokej na najvišji ravni. Če bom dobil priložnost, bi se rad vrnil na Finsko. To bi bila moja zadnja priložnost. Verjetno še ene ne bi dobil.

Torej Olimpija za prihodnjo sezono odpade?

Ne vem. Počakajmo še nekaj časa.

Kaj pa Medveščak? Govori se, da si vas želijo v Zagrebu.

Govoril sem z njimi. Imajo dober načrt in izjemno podporo navijačev, toda zdaj sem še vedno v Tivoliju, zato se nisem še nič odločil. Moja prioriteta je zaenkrat igranje v zeleno-belem dresu, dokončne odločitve pa še ne bom sprejel.