Wi-Fi tehtnice avtomatsko evidentirajo težo in indeks telesne mase uporabnika, ki slednje lahko nato objavi na spletu oziroma na iPhoneu. Francoska družba Withings pa je svoji tehtnici dodala še možnost objavljanja tweetov na mikroblogerski platformi. Slednje pomeni, da bodo vsi uporabniki socialne mreže, ko bo lastnik stopil na svojo tehtnico, izvedeli, koliko ta tehta.

Družba Withings je sporočila, da se je za omenjeno posodobitev odločila, da bi „uporabnike motivirala“. „Težimo k inovacijami, obliki in tehnologiji, ki jo integriramo v vsakdanje predmete. Prepričani smo, da je naša Wi-Fi osebna tehtnica izpopolnjena na vseh področjih,“ je sporočil Cedric Hutchings.

Tehtnica, ki je dostopna na spletnih trgovinah, uporablja tehnologijo „biometrične neodvisne analize“, ki naj bi po mnenju proizvajalca ponujala kakovostnejši izračun „količine maščobe v posameznikovem telesu“. Tehtnica lahko spremlja težo osmih posameznikov, ki do grafov svoje bitke s kilogrami lahko dostopajo na spletu ali iPhoneu.

Čeprav francoski proizvajalec ni razkril, koliko ljudi na spletu redno objavlja svojo telesno težo, je na mikroblogerski platformi možno zaslediti kar nekaj tweetov uporabnikov, ki so hkrati tudi lastniki Wi-Fi tehtnic.