Ker vsi niso tako spretni kot voznik formule ena Michael Schumacher, so v garaži že zdaj, ko se vsi niso še niti vselili v novo sosesko, jutranji zastoji. Stanovanjskemu skladu RS (SSRS), ki je na razpisu na Poljanskem nabrežju ponudil 603 stanovanja, se rešitev izvozne rampe ne zdi nepraktična, "saj so opravili tehnični pregled in pridobili uporabno dovoljenje", je pojasnila Biserka Prošek, predstavnica sklada za odnose z javnostjo.

Ker je v novi soseski predvsem veliko mladih družin, so te razočarane, ker med bloki ni obljubljenih otroških igrišč. "Namesto igrišč je med bloki tlakovana ploščad, ki je povsem neuporabna, saj se otroci ne morejo rolati ali se voziti s skiroji," je potožila ena od stanovalk. Prav tako v vsej soseski ni niti ene klopi ali majhnega koša za smeti. Proškova je odgovorila, da bodo okolico in otroška igrišča uredili do sredine marca prihodnje leto, ko bodo dokončali še druga bloka v tej soseski.

Nova soseska se prav tako ne more pohvaliti s čistočo. Ker se veliko ljudi seli, so hodniki prašni in umazani, najslabše pa se godi ploščadi, ki je polna kartonov, saj v smetnjakih ni več prostora. V okolici nove soseske pa za zdaj tudi ni večje trgovine, zato se morajo stanovalci po nakupih odpraviti z avtomobilom. Manj težav imajo z vpisom otrok v bližnje vrtce in šole, saj je v njih še dovolj prostora. Zato tudi v Mestni občini Ljubljana gradnje novih vrtcev v bližini ne načrtujejo, je pojasnila Nada Pavšer, načelnica oddelka za predšolsko vzgojo, izobraževanje in šport. Stanovalci se bodo kmalu lahko vpisali tudi v zemljiško knjigo, je obljubila Proškova, čeprav ni povedala niti približnega datuma.