Za ta namen so postavili spletno stran Oscartorrents, na kateri si lahko vsak posameznik brezplačno s pomočjo torrentov s spleta prenese filme, nominirane za osvojitev letošnjih oskarjev. Vsi filmi so razvrščeni po kategorijah v katerih nastopajo tudi na uradni podelitvi.

Zakaj bi glasovali samo priviligirani?

Po ogledu filmov lahko za njih glasujete, končni zmagovalci pa bodo razglašeni na strani v noči, ko se bo odvijala tudi uradna podelitev nagrad ameriške filmske akademije. Zakaj bi glasovanje o zmagovalcih omejili le na peščico podkupljenih sodnikov, se sprašujejo snovalci strani in dodajajo, da je njihovo tekmovanje veliko bolj pravično in demokratično.

Stran bodo zelo verjetno blokirali

Na spletu že padajo stave, ali bo stran zdržala na spletu do podelitve, saj bo prav gotovo zmotila vsaj filmsko industrijo in protipiratske organizacije kot je RIAA. Vseeno pa stran Oscartorrents ni popolnoma nelegalna, saj na svojih strežnikih ne gosti dejanskih avtorsko zaščitenih datotek, temveč samo torrent povezave (t.i. trackerje) do filmskih datotek, ki jih imajo na svojih uporabniki.