Hoare, ki je skupaj s Coulsonom delal pri časnikih Sun in News of the World preden so ga odpustili zaradi težav z alkoholom in mamili, je mrtev ležal v svojem domovanju v Watfordu.

Hertfordshirska policija ni potrdila njegove identitete, vendar pa so v izjavi za javnost sporočili: "Danes ob 10.40 dopoldne so poklicali policijo v ulico Langley Road v Watfordu zaradi skrbi za zdravje moškega, ki je živel na tej ulici. Po prihodu na prizorišče so policisti in reševalci tam našli moško truplo." Kaj je botrovalo smrti, policisti še ne vedo, vendar pa je ne obravnavajo kot sumljive. Policijska preiskava še poteka.

Hoare je za časopis New York Times o aferi z vdiranjem v telefone povedal, da je Andy Coulson vedel za vdore in jih je tudi spodbujal. Pozneje je v intervjuju za BBC zatrdil, da ga je takratni urednik Coulson spodbujal, naj prisluškuje telefonom. Coulsonovo vztrajanje, da ni vedel za sporno prakso je tako po besedah Hoara "laž, enostavno laž".

Pred časom je predstavnica Downing Streeta povedala, da Coulson odločno zanika obtožbe in da "ni nikoli podpiral vdiranja v telefone niti ne ve za noben primer, kje se je vdiranje v telefone dogajalo."

Coulsona so policisti aretirali 8. julija in ga naslednji dan, po zaslišanju, izpustili proti plačilu varščine.