Prodal vse materialne stvari

Za svoje dejanje pa nima pojasnila: "Še vedno brskam po možganih, da bi ugotovil, zakaj sem to storil."

Prodal je svoje ime, telefonsko številko in vse svoje stvari: oblačila, zgoščenke, desko za surfanje, prenosni računalnik, skiro, fotografije iz otroštva in "lepo svetilko", ki mu jo je podarila nekdanja izbranka. Holtova uradna identiteta in prihodnja dediščina nista bili naprodaj. Nekdo, čigar prava identiteta ni znana, mu je za "življenjsko" zbirko ponudil 7500 avstralskih dolarjev (slabih 4500 evrov).

Povod za Holtovo odločitev sta bila dolgčas in radovednost; zanimalo ga je, kaj sestavlja življenje in kaj ga je naredilo to, kar je, je zapisal na svoji spletni strani, ki jo je ustanovil ravno zato, da pojasni svoje dejanje in da zbere nekaj dobrodelnega denarja. Mladenič, ki je študent filozofije iz južnoavstralskega mesta Wollongong, upa, da bo dokazal, da je stvari, ki so naprodaj, na tem svetu veliko in da jih je veliko pogrešljivih.

Tečaj, kako biti Holt

Zmagovalec na dražbi bo po Holtovih besedah upravičen štiritedenskega tečaja, ki ga bo naučil, kako biti Nicael Holt. Ta vključije lekcije surfanja, plezanja, deskanja, metanja ognja in stoje na rokah. Prav tako pa bo imel dva meseca po zamenjavi čas, da »pravega« Holta pokliče za podporo.

Holtov namestnik bo spoznal tudi vse prodajalčeve prijatelje, potencialne ljubimke in celo osem deklet, s katerimi se je Holt spogledoval. "Moj življenjski stil je zelo družaben, vključuje veliko družabnih srečanj," je Holt opozoril v svojem oglasu in dodal, da bo namestnik deležen prav take pozornosti od njegovih prijateljev, kot je je bil sam.