V teh primerih udarec za organizatorja, smučarsko društvo Branik, ni bil tako hud kot letos. Odpoved tradicionalne prireditve se bo poznala, ko bodo sklenili poslovno leto. Kakšna bo izguba, še ni znano. Organizatorji o tem včeraj še niso podali ocene. Nekaj denarja bodo dobili povrnjenega, kajti prireditev je zavarovana, in sicer v tretjini stroškov prireditve. Organizatorjem gre v prid še to, da konec tedna čisto povsem brez Zlate lisice ni minil. Sobotni prenos, ki je trajal do smučanja 25. tekmovalke na startni listi, je predvajalo 18 televizijskih postaj. "Izguba bo. Prenagljeno bi bilo že zdaj povleči črto pod prireditev. Naša želja je, da bi kljub vsemu 47. Zlata lisica poslovala vsaj z ničlo. A predvidevamo, da določena izguba zagotovo bo. Klub Branik je odvisen od teh sredstev. Po obračunu bomo videli, kako naprej," je dejal Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora Zlate lisice.

Da po odpovedi sobotnega veleslaloma niso mogli izpeljati niti včerajšnjega slaloma, ni bilo presenetljivo. Takšen scenarij se je kot najbolj verjeten omenjal že takoj po sobotni odpovedi. Razmere so bile na prvi pogled nemogoče. Vreme je bilo namreč bolj podobno poletni pripeki kot sibirskemu mrazu. Ko drugič zapored še noč ni bila dovolj mrzla, je bilo jasno, da možnosti za izvedbo slaloma ni več. "Okoli pete ure zjutraj smo ugotovili, da noč ni bila optimalna. Preparacija, ki smo jo pripravili v soboto, ni v celoti zdržala, kot smo pričakovali. Žirija je ob ogledu ob 6.45 ekipi na progi naročila, naj poskusi nekaj novega. Poskusili smo z vodo. Z 'balknom' smo vodo vbrizgali v progo. Ob drugem pregledu je žirija žal ugotovila, da 20 centimetrov trde proge ne dovoljuje normalne izvedbe tekmovanja. Dovolj dobre pogoje bi imelo le okoli petnajst tekmovalk, kar ni v skladu s pogoji, ki jih imamo pri izvedbi svetovnega pokala," je pojasnil Vilar.

V tem tednu pohorske veljake čakajo težki dnevi. Naredili bodo analizo ter se pogovorili z zavarovalnico in sponzorji. Blagajna se bo osušila tudi za tisti del sredstev, ki so ga pridobili s plačanimi vstopnicami. V soboto se je zbralo blizu pet tisoč ljubiteljev alpskega smučanja. "Imamo moralni dolg do ljudi, ki so kupili vstopnice, zato se jim opravičujemo. Denar bodo dobili nazaj. V sredstvih javnega obveščanja jih bomo obvestili, na kakšen način bomo denar vračali," je razložil Vilar.