Kot so ob tem za STA pojasnili v Mobitelu, podražitve po njihovih pričakovanjih naj ne bi imele posebnega vpliva na odhode uporabnikov h konkurenci. Deloma tudi zato, ker z avgustom paketom dodajajo tudi mnoge novosti, med drugim tudi podatkovni prenos v paketih, kjer prej ni bil vključen.

Naročniški paketi Povezani 11, 22, 33, 44 in 77 se bodo z avgustom preimenovali v Mini Povezani, Osnovni Povezani, Opti Povezani, Super Povezani in Mega Povezani. Paket Povezani 55 ohranja obstoječe ime, a od danes ni več na voljo za sklepanje novih naročniških razmerij ter za spremembe naročniških razmerij. Obstoječi naročniki bodo ta paket lahko obdržali do prve spremembe naročniškega razmerja.

Prenovljeni paketi, ki sicer z vidika vključenih storitev ne bodo povsem identični starim paketom, se bodo, kot omenjeno, podražili. Naročnina na sedanji paket Povezani 11 na primer zdaj stane 11 evrov, po prenovi v Mini Povezani pa bo naročnina znašala 13 evrov. Povezani 33 se bo po prenovi v Opti Povezani podražil s 33 na 35 evrov. Naročniški paket Itak Džabest ohranja ime, se bo pa podražil, in sicer s sedanjih 15 na 19 evrov.

Od pogodbe lahko naročniki odstopijo do 31. julija

Naročniki paketov, katerih pogoji in ceniki se z avgustom spremenijo in ki s spremembami ne soglašajo, lahko do vključno 31. julija odstopijo od naročniške pogodbe, in sicer s pisno izjavo. Pri tem pravica do odstopa od naročniške pogodbe ne vpliva in ne posega v zapadle in neplačane obveznosti naročnika ter v obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnika.

V Mobitelu ob tem pojasnjujejo, da so paketom Povezani in Itak Džabest dodali nekatere storitve, za katere vlada precejšnje zanimanje in so bile doslej dodatno plačljive.

Poleg storitev Integral in Mobilna TV, ki bosta vsaj do konca leta 2010 brezplačni v paketih Povezani in Itak Džabest, so dodali še neomejen dostop do omrežja NeoWLAN, poleg tega pa so nova paketa Mini in Osnovni Povezani nadgradili z vključenimi količinami podatkov, ki bodo naročnikom teh paketov omogočale osnovni dostop do elektronske pošte in spletnih družbenih omrežij, kot je Facebook, brez stroškov doplačila.

Cenik si oglejte s klikom!

Kot pojasnjujejo v Mobitelu, velika večina mobilnikov, ki jih imajo uporabniki, vse te storitve že podpira, zato se jim vsebinska prenova in širitev vključenih storitev zdi smotrna. Pred leti, v času prvotne zasnove paketov z vključenimi količinami, te storitve namreč še niso bile množično uporabljane, prav tako je bilo med uporabniki bistveno manj mobilnikov, ki so te storitve podpirali. Z razvojem mobilnikov, tehnologije in storitev se spreminjajo tudi uporabniški paketi in v njih vključene storitve.