Strokovna komisija, ki so jo sestavljali mag. Jasna Lužar, razvojna tehnologinja pri podjetju Don Don, Urška Fartelj, avtorica kulinarične spletne strani 220 stopinj poševno, mag. Mirjam Kavčič, nekdanja dolgoletna generalna direktorica podjetja Lesaffre Slovenija in avtorica knjig z recepti, ter Marko Pulko, izvršni direktor podjetja Lesaffre Slovenija, je najboljši kruh izbirala v treh kategorijah. Kategorijama pšenični in mešani kruh ter kruh posebne vrste se je pridružila nova, in sicer kategorija fokača. Svojega favorita pa so izbrali tudi obiskovalci.
V kategoriji pšenični in mešani kruh je zmagovalni izdelek že četrto leto zapored pripravila Antonija Plešec. Glavno nagrado v kategoriji kruh posebne vrste je prejela Vida Trupej z brezglutenskim kruhom s praženo čebulo. Obiskovalci so kot najboljšega izbrali krompirjev kruh s čebulo, ki ga je spekla Maja Kumar. V novi kategoriji fokača pa je izmed petih slastnih italijanskih izdelkov za najboljšega poskrbel Maks Sekirnik. Dogodek je bil dobrodelno obarvan, saj so tekmovalne štruce kruha podarili društvu Hrana za življenje (Food for Life), ki jih je razdelilo med socialno ogrožene družine.