Temperature se bodo danes v Sloveniji povzpele tudi do 36 stopinj Celzija. Arso je zaradi vročine izdal oranžno opozorilo, meteorologi pa opozarjajo, da lahko ponekod nastanejo tudi plohe in nevihte.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bo danes sončno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in proti večeru bo nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature pa bodo od 30 do 36 stopinj Celzija. Zaradi temperature je Arso izdal oranžno opozorilo, saj bo predvsem sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev.

Zvečer in ponoči bodo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji še nastajale plohe in nevihte, možni bodo tudi močnejši nalivi. Krajevne padavine bodo proti jutru postopno ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 19 do 24, v alpskih dolinah okoli 16 stopinj Celzija.

Jutri bo večinoma sončno, sprva bo v notranjosti Slovenije nekaj megle ali nizke oblačnosti. Čez dan bo vroče in soparno, verjetnost za kakšno popoldansko ploho ali nevihto bo majhna. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 35 stopinj Celzija.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo sončno in vroče. Popoldne bodo predvsem v Alpah in v Gorskem kotarju nastale krajevne plohe in nevihte, ki se lahko nadaljujejo v noč.

V soboto bo sprva še dokaj sončno, popoldne in zvečer bodo nastale posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik. V nedeljo bo precej jasno, kakšno stopinjo manj vroče bo. 

Priporočamo