Zastoji so na cesti Lesce-Bled-Bohinjska Bela na Bledu v obe smeri.

Zaradi nujnega popravila vozišča na štajerski avtocesti bo predvidoma do 22. ure zaprt vozni pas pred priključkom Slovenska Bistrica jug proti Mariboru.

Zaradi del bo cesta Duplica-Kamnik, pri naselju Šmarca, zaprta do ponedeljka, 24. junija.

Zaradi prireditve bo v Kobaridu zaprta cesta Staro selo-Kobarid do 23. junija do 6. ure.

Belokranjska cesta, cesta Črnomelj-Metlika, bo v Črnomlju zaprta do nedelje do 3. ure.

Cesta Muta-Vuzenica bo na Muti zaprta danes do 23. ure ter v nedeljo med 15. in 19. uro.

Na cesti Koper-Dragonja, pri Grintovcu, po asfaltiranju na cesti ostaja drobno kamenje. Zaradi varnosti je zaprt en prometni pas proti Kopru. Naprošena je previdna vožnja ter upoštevanje omejitev hitrosti in varnostne razdalje.

Vozniki po reševalnem pasu, pešci kar sredi avtoceste

Večkrat smo že pisali o voznikih, ki v gneči na cestah pokažejo svoj pravi obraz ter se ne menijo za pravila. Zavod Reševalni pas te dni znova opozarja, naj ljudje v kolonah ustvarijo reševalni pas, saj lahko prvi posredovalci le tako pridejo najhitreje na kraj nesreče in morda komu zaradi tega celo rešijo življenje. Vsaka minuta šteje. 

Seveda se mnogi za taka opozorila in pravila ne menijo ter pas izkoriščajo za krajšanje lastne poti oziroma za to, da v koloni ne čakajo. To je včeraj storil nek voznik na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, nekdo pa ga je posnel. 

»Še vedno čakamo vlado Republike Slovenije, da sprejme ostrejše sankcije za izkoriščevalce reševalnega pasu. Tale bi, če bi ga dobili, dobil globo le za priključitev intervencijskemu vozilu v višini 300 evrov,« so zapisali ob priloženem posnetku, objavljenem na omrežju X.

 

V Zavodu so že večkrat opozorili, naj bodo ujeti v kolonah strpni, naj vozil ne zapuščajo, v res nujnih primerih pa naj to storijo res za izredno kratek čas. Hoja po cesti, igranje z žogo, fotografiranje in še kaj, pa je smrtno nevarno.

Preberite še: #video Sramotno, nevarno, prepovedano: v zastoju na avtocesti zaigrali na harmoniko

Prostodušno kar sredi avtoceste

Za nemalo zgražanja pa so včeraj poskrbeli ljudje na gorenjski avtocesti, ki so se med krajšo zaporo povsem mirno in neobremenjeno sprehajali kar sredi avtoceste. »To je nevarno in neumno početje,« opozarjajo v Zavodu. 

Priporočamo