Zelo nas čudi, da ste potrdili kraj koncerta. Pričakujemo, da ste kot rojeni Ljubljančan ponosni na svoje mesto in se zavedate posledic ter škode za naravo v našem čudovitem in lepo vzdrževanem parku, kot je Tivoli, ki naj bi jo povzročilo 20.000 udeležencev.

Običajno po koncertih mnogi udeleženci puščajo za seboj uničen prostor ter mnogo odpadkov in ne bi bilo primerno, da za vašim koncertom ostane slab spomin. In nam davkoplačevalcem ne bo treba poplačati škode, ki bo nastala v parku Tivoli, na travnikih, rastlinah, grmičevju, morda celo na drevesih.

Kot razumnik na kulturnem glasbenem področju pričakujemo od vas, da boste razumeli drugi del kulture, ki predstavlja naravovarstvo in pametno odstopili od nastopa v Tivoliju, ki je dragocen del mesta ter izberete drug prostor, saj jih imamo v Ljubljani kar nekaj, ki bi bili primerni za vaš jubilejni koncert. Eden takih je, na primer v Areni Stožice, kjer je nastopilo že mnogo svetovno znanih pevcev. Tudi na prostem je kar nekaj primernih prostorov. Na žalost je narejena velika škoda na Plečnikovem stadionu za Bežigradom, kjer bi bil čudovit prostor tudi za tovrstne koncerte.

 

Alenka Bizjak in
Marinka Kurilić, Ljubljana

Priporočamo