Jelena Ribakina je v osmini finala Wimbledona potrdila, da je prva favoritinja med teniškimi igralkami za osvojitev turnirja, na katerem je bila najboljša že predlani. Kazahstanka je proti Ani Kalinskaji dvoboj začela slabo, saj ji je tekmica odvzela servis. Po osmih zaporednih igrah ji je Rusinja pri zaostanku s 3:6, 0:3 zaradi poškodbe dvoboj predala. Ana Kalinskaja, ki je znana tudi kot dekle številke 1 moškega tenisa Jannika Sinnerja, je imela v zadnjem obdobju veliko težav s poškodbami. »Ko je streha zaprta, mi razmere še posebej ustrezajo, saj mi pri servisu veter ne povzroča težav. V četrtfinale sem si želela napredovati na drugačen način. Sicer pa ne skrivam ambicij, da pridem na osrednje igrišče zadnji tekmovalni dan,« ne skriva visokih pričakovanj Jelena Ribakina.

Giovanni Mpetshi Perricard je spisal posebno zgodbo v moški konkurenci. Francoz je namreč napredoval na glavni turnir kot srečni poraženec. Zanimivo je, da so bili vsi trije tekmeci v kvalifikacijah njegovi rojaki. V prvem krogu je bil s 6:2, 7:5 boljši od Uga Blancheta, v drugem s 7:6 (5), 6:2 od Antoina Escoffierja, v tretjem pa ga je s 6:7 (10), 7:5, 7:6 (4), 7:6 (5) premagal Maxime Janvier. Kako izenačena je konkurenca v moški konkurenci, je Perricard dokazal na glavnem turnirju, kjer je v prvem krogu senzacionalno premagal Američana Sebastiana Kordo s 7:6 (5), 6:7 (4), 7:6 (6), 6:7 (4), 6:3, v drugem je bil boljši od Japonca Jušija Nišioke s 6:4, 6:1, 6:2, v tretjem pa je poslal domov Finca Emila Ruusuvuorija s 4:6, 6:2, 7:6 (5), 6:4. V treh dvobojih je 203 centimetre visoki Francoz dosegel kar 105 asov.

Enaindvajsetletni Francoz je danes naletel na previsoko oviro, ki se je imenovala Lorenzo Musetti. Italijan je sicer izgubil uvodni niz, a je v nadaljevanju prepričljivo dobil tri zapored ter dosegel svoj največji uspeh na turnirjih največje četverice. Musetti je napredoval v četrtfinale v tretjem poskusu. »Čestitke tekmecu, ki je dosegel odličen uspeh. Na začetku sem bil preveč živčen, ker sem se zavedal, kakšno priložnost imam. Ko sem odmislil rezultat in se osredotočil na igro, sem igral precej bolje. Lepo je biti v četrtfinalu Wimbledona,« se je veselil Lorenzo Musetti.

Jutri se v moški konkurenci obetata četrtfinalni poslastici. Lanski zmagovalec Carlos Alcaraz se bo pomeril z Američanom Tommyjem Paulom, ki ima v tej sezoni izjemno statistiko na travi. Potem ko je v Hertogenboschu izgubil dvoboj uvodnega kroga proti Sebastianu Kordi, je dobil devet dvobojev zapored. V Londonu je namreč osvojil generalko pred Wimbledonom, kjer je v finalu premagal prav Musettija, v Wimbledonu pa je nanizal štiri zmage, od tega v zadnjih dveh krogih brez izgubljenega niza. V drugem četrtfinalu se bosta pomerila prvi igralec sveta Jannik Sinner in Rus Daniil Medvedjev. Tekmeca sta se doslej pomerila že enajstkrat, s 6:5 pa je boljši Medvedjev. Izjemno izenačeno statistiko imata igralca tudi v nizih, saj sta jih doslej odigrala 30, s 16:14 pa je uspešnejši Rus. 

Priporočamo