Kljub temu, da nam zadnje čase vreme nekoliko nagaja, pa vremenoslovci že dodobra napovedujejo višje temperature. Vročinski vali so zadnja leta skorajda stalnica vročih poletnih dni, zato je prav, da že danes pričnete razmišljati o nakupu ali menjavi klimatske naprave. In ker je na tržišču široka paleta ponudnikov, je prav, da vemo, katere ključne dejavnike moramo upoštevati pred nakupom klimatske naprave. Daikin vam tudi tokrat nudi široko paleto klimatskih naprav, po ugodnih, spomladanskih cenah, s širokim cenovnim razponom. Za vsak žep in vsak dom se lahko najde ustrezna Daikin rešitev! Tokrat so za vas pripravili posebno akcijsko ponudbo, kjer lahko svojo, Daikin klimo nabavite že za 899 EUR, z vključeno montažo.

 

Veliko je prednosti, po katerih izstopajo Daikin klimatske naprave. Te vam poleg sodobnega designa nudijo tudi skorajda neslišno delovanje, prav tako pa skrbijo za čistočo zraka v vašem domu. Ne glede na to, ali boste z izbrano klimatsko napravo le hladili, ali tudi ogrevali vaš dom, ob izbiri Daikina klimatske naprave vam bo slednja nudila tudi občutek udobja in sproščenosti.

Pa vendarle, se nam pogosto poraja vprašanje, kako med različnimi možnostmi poiskati tisto pravo klimatsko napravo? V ta namen smo za vas pripravili 6 odgovorov na vprašanja in trditve, na katere morate pomisliti, preden boste našli popolno rešitev za vaš dom.

 

  1. Koliko prostorov želite klimatizirati? 

Od velikosti vašega prostora, je odvisna tudi moč same klimatske naprave. Ni potrebe, da izgubljate odvečne stroške in da vaša naprava deluje povsem neučinkovito. Izbirate lahko med enojno split enoto ali večdelnim deljenim sistemom. Split enojna enota pomeni, da je enota v vašem domu povezana z eno zunanjo enoto. To je optimalna rešitev za klimatiziranje enega prostora v vašem domu. Večdelni deljeni sistem vam omogoča, da imate več notranjih enot, ki so povezane v eno zunanjo enoto. S tem lahko ustvarite popolno klimo v več prostorih vašega doma.

 

  1. Zelo pomebno je, kam namestite vaši klimatsko napravo! 

Priporočamo vam, da si sestavite seznam prostorov in sten, na katere želite namestiti enote. Če še ne veste, vam lahko pomaga strokovni Daikin Home Comfort partner. Izrednega pomena je namreč, kam bodo namestili vašo klimatsko napravo. Tako zaradi njene funkcionalnosti kot izgleda/estetskega videza samega prostora.

 

  1. Kako veliki so prostori, v katere nameravate namestiti enoto? 

Višina prostora in velikost sobe v kvadratnih metrih določata moč. Z izbiro primerne moči klimatske naprave se izognemo previsokim stroškom in neučinkoviti porabi, pri čemer je potrebno upoštevati velikost prostora. Na primerno moč vplivajo tudi drugi dejavniki, kot so lega prostora in steklene površine.

 

  1. Kje naj se postavi zunanja enota?

Razmislite, kje lahko postavite zunanjo enoto. Pomembno je, da se ta nahaja vsaj 0,5 metra od sosednje ograje, da je nameščena na mestu, ki ne bo motil vaše okolice in da ob vašem domu deluje tudi estetko. Ker mora biti zunanja enota nameščena tudi na ustreznem podstavku lahko ob primerni postavitvi deluje kot zelo lep dodatek vašemu domu. Za montažo in postavitev pa zaupajte strokovnjakom in tega ne počnite sami!

 

  1. Kako oddaljena bo zunanja enota od notranjih enot? 

Potrebno je vedeti, da krajša kot je razdalja med zunanjo in notranjo enoto, lažja in učinkovitejša je vgradnja. Zato skušajte slednjo poenostaviti za monterje.

 

  1. Za kaj točno želite uporabljati svojo klimatsko napravo? 

Zelo pomembno vprašanje, na katerega si mora pred nakupom odgovoriti vsak kupec. Ali se želite z svojo novo klimatsko napravo le hladiti, ali tudi ogrevati? Ali mora imeti enota integriran alergeni filter, vlažilec in tedenski urnik delovanja? Zelo pomembno vprašanje je, ali želite nadzirati svojo klimatsko napravo prek spletnega programa Daikin Onecta?

Območje ogrevanja pove pomembne informacije o razponu delovanja ogrevanja glede na zunanje temperature. Klimatsko napravo lahko nadzorujete od kjer koli, kadar koli. Enoto preprosto povežite z Wi-Fi vmesnikom in prenesete aplikacijo Daikin Onecta. Preko telefona lahko upravljate s termostatom, nastavljate temperaturne urnike in imejte popolni pregled nad porabo energije.

Zagotovo so se vam sedaj v glavi porodila številna vprašanja, dileme, pomisleki. Z odgovori na vprašanja vam  lahko pomaga prav vam najbližji Home Comfort Expert partner. Skupaj bosta poiskala popolno rešitev za vaš dom.

 

Lahko pa tudi obiščete Daikin iskalnik klimatskih naprav na https://iskalnik-klimatskih-naprav.si/, kjer boste lahko izbrali tip klimatske naprave, ki popolnoma ustreza velikosti vašega prostora, glasnosti, ki si jo želite, barvi, ki vam je blizu in razred učinkovitosti, ki ga pričakujete.

 

Klimatska naprava Daikin – točna takšna kot jo želite!

Priporočamo