Dvoboj, ki ga včeraj popoldan v uvodnem krogu teniškega Rolanda Garrosa med Aleksandrom Zverevom in Rafaelom Nadalom ni zamudil noben teniški navdušenec, je upravičil pričakovanja. Nemec je potrdil odlično formo, s katero je po treh urah s 6:3, 7:6 (5), 6:3 premagal Španca, 14-kratnega zmagovalca Pariza ter mu ob 112 zmagah prizadejal šele četrti poraz. Rafael Nadal po igri sicer ne spominja na staro slavo, a je imel svoje priložnosti, ki niso zadostovale, da bi pripravil veliko presenečenje.

Poln stadion Philippe–Chatrier je bučno spodbujal peščenega kralja, med gledalci so bili znani obrazi iz vseh družbenih sfer. »Danes nisem glavni junak. Ob tej priložnosti se lahko le zahvalim Rafi, ki me je v otroških letih navduševal z zmagami ter ima veliko zaslug, da sem profesionalni igralec,« je po zmagi ostal skromen Aleksander Zverev, ki bo imel v nadaljevanju turnirja gotovo bučno podporo s tribun, saj je bil na igrišču pravi gospod.

»Ali se bom še vrnil na Rolandu Garrosu ali ne, ne morem trditi z gotovostjo. Verjetno res ne, ampak skoraj zagotovo pa bom igral na olimpijskem turnirju. Počutim se bolje kot pred dvema mesecema, imam še čas, da se pripravim. S svojo igro sem bil kar zadovoljen, imel sem svoje priložnosti, kar pa je bilo premalo za uspeh proti Zverevu. Res je izjemen človek in igralec, ki mu v nadaljevanju turnirja in kariere želim vse najboljše,« je povedal Rafael Nadal.

Pred najbolj zanimivim dvobojem dneva sta na centralnem igrišču pokazali svoje mojstrstvo Tunizijka Ons Jabeur (s 6:3, 6:2 je premagala Američanko Sachio Vickery) in Iga Šwiatek (s 6:1, 6:2 je premagala Francozinjo Leolio Jeanjean), ki sta se prepričljivo uvrstili v drugi krog. Poljakinja je dosegla 15. zaporedno zmago v Parizu, kjer lovi svojo četrto turnirsko zmago. Na vprašanje po dvoboju, ali se strinja z oznako, da je kraljica peska, kot je to pri moških Rafael Nadal, je Iga Šwiatek odgovorila: »Ne zaslužim si še, da me primerjate z Nadalom. Lahko si le želim, da bom dolgo hodila po njegovih stopinjah, saj je Rafa za zda precej uspešnejšij od mene. Lahko pa ob tej priložnosti povem, da sem se od njega veliko naučila, ga gledala ure in ure in si bom tudi ogledala njegov dvoboj proti Zverevu.«

Včerajšnji dvoboji v Parizu so prve ure potekali le na stadionih s pokrito streho, saj je močno deževalo, v nadaljevanju popoldneva pa so organizatorji vendarle spravili pod streho nekaj tekem. Svoje delo sta mojstrsko opravila nekdanji finalist Rolanda Garrosa Grk Stefanos Cicipas in Italijan Jannik Sinner. Tekmico v drugem krogu je dobila tudi osamljena Slovenka v glavnem delu pariškega turnirja Tamara Zidanšek. Konjičanka se bo pomerila proti tretji igralki sveta CoCo Gauff, ki je bila v vsega 53 minutah s 6:1, 6:1 boljša od Rusinje Julije Andrejeve. 

Priporočamo