»Nisem prepričan, ali bom pripravljen za četrtfinale s Casperjem Ruudom. Z ekipo bomo opravili dodatne preglede in se nato odločili,« je v ponedeljek, potem ko je dobil skoraj peturno bitko proti Argentincu Franciscu Cerundolu, dejal ​Novak Đoković. Črne slutnje prvega igralca sveta so se uresničile, saj je včeraj popoldne predal današnji dvoboj proti Norvežanu, s katerim se je meril v lanskem finalu. »Na turnirju sem igral z vsem srcem in dal vse od sebe. Zelo sem razočaran, da moram zapustiti turnir, a zaradi poškodbe miniskusa sem skupaj z ekipo moral sprejeti težko odločitev,« je zapisal na družbenih omrežjih 37-letnik, ki letos še ni igral v finalu nobenega turnirja, na katerem je nastopil.

24-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je predajo sporočil ravno v času, ko je Italijan Jannik Sinner s 3:0 v nizih premagal Bolgara Grigorja Dimitrova in se prebil v polfinale Rolanda Garrosa. Ker Đoković ne bo ubranil lanske zmage na turnirju, je že jasno, da bo Južni Tirolec s ponedeljkom nova številka ena svetovnega tenisa. »Sanje vsakega teniškega igralca so postati številka ena na svetu. Mi je pa zelo hudo videti Novaka poškodovanega, zato mu želim hitro vrnitev,« je veliko mero spoštovanja do najuspešnejšega igralca vseh časov pokazal ​Jannik Sinner. ​Norvežan Casper Ruud bo imel v polfinalu, še posebno če se tja uvrsti Nemec Alexander Zverev, veliko prednost zaradi svežine. Zverev je favorit v današnjem dvoboju proti Avstralcu Alexu De Minaurju, a ima za seboj že dva dvoboja, daljša od štirih ur. Zadnjega je igral v ponedeljek, ko ga je zaključil malce pred drugo uro torkovega jutra, Danca Holgerja Runeja pa premagal s 3:2. »Raje ostanem na turnirju ob dveh ponoči, kot z njega izpadem ob treh popoldne,« se je v bran organizatorjev postavil ​Alexander Zverev.

Proti Igi Šwiatek je uspeh doseči že igro

Prva si je polfinale letošnjega odprtega prvenstva Francije včeraj priigrala Coco Gauff. 20-letna Američanka, ki je v drugem krogu izločila edino Slovenko na turnirju Tamaro Zidanšek, je bila po preobratu z 2:1 boljša od Tunizijke Ons Jabeur. »Tudi po zaostanku sem verjela v zmago. Želela sem biti še bolj agresivna, saj Ons igra zelo nepredvidljiv tenis,« je dejala ​Coco Gauff​, ki ji je bilo žal izpada Afričanke. »Je zelo priljubljena tekmovalka v karavani. Ko ne igram, navijam zanjo,« je nasprotnici polaskala Američanka, ki se je prebila v tretji zaporedni polfinale turnirjev velike četverice.

Novo predstavo za teniške učbenike je prikazala prva igralka sveta. Potem ko je morala v drugem krogu rešiti zaključno žogico proti Naomi Osaka, je Iga Šwiatek močno dvignila nivo igre. V osmini finala je Anastasii Potapovi zavezala dve teniški kravati (6:0, 6:0), tudi včerajšnji dvoboj proti peti nosilki Marketi Vondrouševi pa je začela izjemno. Lanska zmagovalka Wimbledona je v prvem nizu doživela usodo Potapove. Na stadionu Philippa Chatrierja je bilo najglasnejši aplavz slišati v drugi igri drugega niza, ko se je Čehinja prvič pojavila na rezultatski tabeli. Vseeno ji več kot dveh iger ni uspelo dobiti. 

Priporočamo