"Turistično pot nameravamo organizirati že zelo kmalu, morda že prihodnji teden," so napovedali v agenciji Vekol. Kot pravijo, jih je že veliko novinarjev in tujih turistov zaprosilo, če jim lahko pomagajo obiskati kraje, kjer se je gibal Karadžić, preden so ga 21. julija prijele srbske oblasti.

Večina poti naj bi potekala po Novem Beogradu, kjer se je Karadžić z dolgo brado in lasmi predstavljal kot zdravilec Dragan Dabić. Med drugim naj bi turiste popeljali tudi v lokal "Luda kuća", kjer je igral na gusle, in v trgovinico, kjer je nakupoval kruh in vino. Obiskali bi seveda tudi njegovo stanovanje in kraj, kjer so ga potegnili z avtobusa, so še napovedali v agenciji. V ponudbo naj bi vključili celo prodajo spominkov v obliki starih številk časnika "Zdrav život", za katerega je pisal "doktor Dabić".

Agencija sicer med drugim ponuja tudi Titovo pot in pot Nikole Tesle. Titova pot na primer vključuje vožnjo z njegovim protokolarnim vlakom in večerjo z jedmi, ki jih je nekdanji jugoslovanski voditelj, maršal Josip Broz Tito, najraje jedel. Druge turistične agencije pa med drugim ponujajo tudi pot po spominih pokojnega srbskega predsednika Slobodana Miloševića in tudi po krajih, ki so bili uničeni med bombardiranjem zveze Nato v času Miloševićeve vladavine leta 1999.