Z deli v Kinu Šiška naj bi po županovih besedah začeli takoj. SCT ima po pogodbi deset dni časa, da izdela projekt za izvedbo, ter skupaj 164 dni časa, da izvede gradbeno-obrtniška in instalacijska dela. Mestna občina Ljubljana (MOL) je obnovitvena dela že priglasila, pridobiti mora še gradbeno dovoljenje. Po rokih, zapisanih v pogodbi, bo kljub prvim županovim napovedim, da bo Kino Šiška odprt maja, obnova končana sredi poletja.

Po Zidarjevih besedah objekt sicer zgleda nezahteven za obnovo, vendar so po podrobnem pregledu ugotovili, da bo ostala samo nosilna konstrukcija. Vse drugo so gradbeno-obrtniška dela, ki pa so zelo zahtevna in se med seboj prepletajo, je pojasnil prvi mož SCT.

Glede na pogodbeno določeni rok za izvedbo projekta, 164 delovnih dni od vpeljave v delo, SCT po Zidarjevih besedah čaka zelo intenzivno delo. Kot je dodal, bo potrebno sodelovanje med naročnikom, kontrolorjem in družbo SCT, ki je bila na javnem razpisu izbrana kot najcenejši ponudnik.

Ljubljanski mestni svet je v ponedeljek sprejel sklep o ustanovitvi javnega zavoda Center urbane kulture Kino Šiška. Multikulturni center Kino Šiška bo po prenovi deloval na področju sodobne urbane kulture, tako v Ljubljani kot v širšem, slovenskem in mednarodnem okolju kot večnamenski prireditveni in produkcijski prostor.

V skladu z izvensodno poravnavo bo SCT opravil sanacijo gramoznice v Stožicah na podlagi zazidalnega načrta, kar pomeni, da bo območje očistilo, odstranilo in odpeljalo ostanke na deponijo. SCT je MOL plačal 900.000 evrov odškodnine, ker ni izpolnil obveznosti po kupoprodajni pogodbi.

Dogovor predvideva, da bo SCT po izgradnji stanovanj v Zeleni jami Javnemu stanovanjskemu skladu MOL brezplačno izročil 500 kvadratnih metrov stanovanjskih površin. Sklenjena je tudi sodna poravnava v sporu med SCT in MOL zaradi vpisa lastnine na stanovanjski stavbi na Grasselijevi ulici, saj bi MOL po vsej verjetnosti pravdo izgubila. MOL bo tako SCT priznala lastninsko pravico na tej nepremičnini in dovolila vpis v zemljiško knjigo. SCT pa bo MOL izročil še 13 parcel v katastrski občini Vič, na katerih so že zgrajene ali pa so predvidene ceste.