Vodja nemedicinske dejavnosti v celjskem zdravstvenem domu Jože Blazinšek je danes povedal, da so v ponedeljek 28 kartonov internih laboratorijskih napotnic predali v sežig pooblaščenemu podjetju Pinus iz Rač. Kaj se je na poti do sežigalnice zgodilo z omenjeno dokumentacijo, pa Blazinšek ne ve. Pojasnil je tudi, da ne gre za arhivsko dokumentacijo, niti za izvide, na dokumentaciji, ki so jo našli na avtocesti, po zagotovilih Blazinška ni nobenih imen. Dodal je še, da je sežig tovrstne dokumentacije povsem običajen postopek, saj se jim mesečno nabere več kot 6600 internih laboratorijskih napotnic.

Iz Pinusa Rače pa so sporočili, da je med ponedeljkovim prevozom kartonov z odpadlo dokumentacijo iz celjskega zdravstvenega doma zares prišlo do delne izgube naloženega tovora. Za neljubi dogodek pa je podjetje izvedelo v ponedeljek zvečer iz medijev ter takoj sprožilo aktivnosti, s katerimi želijo razjasniti ozadje tega dogodka.

Po informacijah Pinusovega voznika je bila dokumentacija zapakirana v 28 kartonih velikosti 40 krat 40 centimetrov. "Kartoni, za katerih pravilno shranjevanje je zadolžen Zdravstveni dom Celje, po voznikovih informacijah niso bili zlepljeni, kakor koli drugače zavarovani ali pripravljeni za transport. Kartoni z odpadno dokumentacijo, pri nalaganju katerih so pomagali delavci celjskega zdravstvenega doma, so bili naloženi v treh paletah in prineseni iz kleti na transportno vozilo," navajajo v Pinusu.