"Veso Stojanov ob svoji prijavi na razpis za urednika Maga ni upošteval predhodne javno izražene podpore novinarjev Maga sedanjemu v.d. odgovornemu uredniku Silvestru Šurli. S tem je deloval proti našim interesom in v interesu kapitala," so zapisali novinarji Maga, podobno kot Tomaž Prpič, ki je zanj glasoval. Spomnimo, da se Stojanov seje NS, na kateri je bil predlagan za odgovornega urednika, sploh ni udeležil, povedal pa je, da se mu mandat izteče januarja, zaradi česar se mu odstop ne zdi smiseln. Pred dokončnim imenovanjem Stojanova morajo po statutu Dela zaposleni oblikovati mnenje, ki pa ni zavezujoče.

Upravni odbor Združenja članov nadzornih svetov (ZČNS) je že pred tem objavil stališče glede javnega spora predsednice in podpredsednika NS Dela, Andrijane Starina Kosem in Stojana Zdolška, z vršilcem dolžnosti odgovornega urednika Maga Silvestrom Šurlo. Gre za "neustrezno prakso korporativnega upravljanja pri zagotavljanju neodvisnega nadzora nad poslovanjem in upravo družbe". ZČNS priporoča še neodvisno delovanje NS v dobro družbe Delo, brez vmešavanja v njeno vodenje pri zagotavljanju neodvisnega nadzora nad poslovanjem. Uprava in NS sta dolžna izkoristiti vse notranje mehanizme za reševanje sporov namesto njihovega javnega izpostavljanja, še opozarja upravni odbor ZČNS.

Vodja poslanske skupine LDS Jožef Školč je po torkovi obravnavi položaja medijev pri nas javno pozval premierja Janeza Janšo, naj še pred prevzemom predsedovanja Evropski uniji ustanovi neodvisno komisijo z neodvisnimi strokovnjaki, ki bo preučila morebitne oblike političnega vmešavanja v slovenske medije.