Knjiga je nedavno v slovenskem prevodu izšla pri založbi Učila International.

Kot so sporočili iz posebnega sklada, ki ima za svoj cilj razkrito resnico o Litvinenkovi smrti in ga je ustanovila Marina Litvinenko, bo film nastal pod okriljem hiše Columbia Pictures. V sklad je 717.000 evrov prispeval tudi ruski poslovnež, ki živi v Londonu, Boris Berezovski.

Za snemanje še enega filma na enako temo se zanima tudi igralec Johnyy Depp, ki bi pri projektu rad sodeloval kot producent.

Litvinenko je bil odkrit kritik Putinove vlade. Kot so zapisali ob slovenskem prevodu Disidentove smrti, se knjiga bere kot napet politični triler: "Razkriva temno srce Putinovega Kremlja - KGB se je kot FSB zmagoslavno vrnil, zavladal s strogo roko, vzpostavil oster nadzor nad mediji in prežel vse ravni oblasti. Aleksander Litvinenko je od leta 1998, ko je zapustil tajno službo, ker so mu ukazali ubiti oligarha Borisa Berezovskega, svoje življenje posvečal razkrivanju skrivnosti FSB. Po dramatičnem prebegu v London je šest let zbiral podatke o dogajanju v Rusijia umorili." Litvinenko je v izjavi pred smrtjo s prstom pokazal na Putina.