Prva nesreča se je zgodila okoli 13.30 na cesti Solkan - Plave, kjer je priklopnik ajdovskega Primorja zdrsnil v Sočo. Druga nesreča pa se je zgodila okoli 14.30 na avtocesti Celje - Ljubljana, kjer je voznik tovornega vozila v bližini avtocestnega izvoza za Vransko trčil v pred seboj stoječi tovorni vozili.

39-letni voznik praznega priklopnika je na cesti Solkan - Plave izgubil nadzor nad tovornjakom in v blagem levem ovinku zadel v kamniti zid ob vozišču, so povedali na Policijski upravi Nova Gorica. Tovornjak je nato odbilo preko cestišča, kjer je podrl zaščitno ograjo in zapeljal v Sočo in se pri tem prevrnil. Voznik je ob trčenju umrl, na kraj nesreče pa so bila poslana reševalna vozila, gasilci in potapljači.

Huda prometna nesreča se je zgodila tudi na avtocesti Celje - Ljubljana približno 100 metrov pred cestninsko postajo na Vranskem, kjer je življenje izgubila ena oseba. Po prvih podatkih celjske policije je voznik tovornega vozila iz doslej neznanega vzroka trčil v dve stoječi tovorni vozili pred seboj. Zaradi požara, ki je izbruhnil v kabini vozila, je voznik povzročitelj prometne nesreče utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče, so še sporočili s Policijske uprave Celje.

Dodajmo, da sta danes ponoči v zveriženi pločevini v naselju Sveti Jurij ob Ščavnici ugasnili dve življenji. Kot že tolikokrat doslej, je hudi prometni nesreči botrovala neprilagojena hitrost.