Film bo obsegal štiri dele, na televiziji pa naj bi ga začeli predvajati najkasneje jeseni prihodnje leto. Za produkcijo je odgovorno podjetje EOS Film pod vodstvom Jana Mojta s sedežem v Muenchnu. Projekt ima predračun v višini 26 milijonov evrov.

Najpogosteje bodo snemali na izvirnih prizoriščih - v Litvi in Rusiji. Tolstojev roman "Vojna in mir" je bil objavljen leta 1868 v Moskvi in velja za enega najpomembnejših del svetovne književnosti. V ozadju dogajanja so napoleonske vojne v letih 1805-1812. Obsežno Vojno in mir so med drugim posneli na filmski trak leta 1956 v Združenih državah z Audrey Hepburn in Henryjem Fondo, leta 1968 je v Rusiji film posnel Sergej Bondarčuk, ki je prejel oskarja za najboljši tujejezični film.

Novi štiridelni film bo režiral Robert Dornheim. Nemško stran bodo zastopali Hannelore Elsner, Ken Duken in Benjamin Sadler. Primerljiv film v štirih delih, z naslovom "Napoleon", je ZDF predvajala leta 2002. Mojto je bil tedaj še poslovni direktor Betafilma, ki je pripadal skupini Kirch.