A obenem odločitev NZS, da izloči Rogaško (vprašanje je seveda, kako bo s pritožbami itn.), vnaša novo logiko v zadnja dva kroga prve lige. Bravo bo na prvi tekmi kroga gostoval v Kidričevem, pri utapljajočem se, a še vedno ne utopljenem Aluminiju. Na zadnjih dveh tekmah sta se ekipi razšli z remijem, ki je vreden stavčne kvote 3,35 in tudi tokrat ne bi presenetil, v skladu z bližnjo tradicijo pa bi bilo tudi manjše število golov oziroma manj od 2,5, za kar stavnica ponuja koeficient 1,75.

Z novostmi spodbujeni Koper bo na drugi tekmi dočakal končno razbremenjene Domžale, ki so na zadnjih dveh tekmah zmagale, a tokrat je Koper favorit in glede stav ni kaj okolišiti. Spodobnih 2,20 na zmago Kopra.

V večernem postderbiju bo Maribor gostil Celje in se poskušal dokazati. Maribor je proti koncu prvenstva prišel v formo in pričakovati je tekmo z več goli, obenem pa Celjani niso prvaki zaman, kar navaja na remi.

Derbi začelja se bo odigral v Radomljah, ki bodo gostile zagotovo pretreseno Rogaško. Odkar so v prvi ligi, Slatinčani z Radomljani niso izgubili, so pa okoliščine primerne, da Radomljani to tradicijo prekinejo. V vsakem primeru gre pričakovati gole na obeh straneh za kvoto 1,69.

Nekaj višji koeficient 1,88 je za enako pričakovanje na voljo na tekmi Olimpija – Mura, na kateri Olimpija mora zmagati, če se hoče z Mariborom boriti za drugo mesto.