Leipzig in Dortmund se borita za četrto mesto, ki še vodi v ligo prvakov. Pred tem krogom sta bila oba pri 56 točkah, zdaj je Leipzig pobegnil za tri točke. Dortmundčani bodo v nedeljo gostili sveže prvake iz Leverkusna, ki so že prejšnji teden potrdili svoj prvi naslov v nemškem nogometu.

V Heidenheimu je gostujoča zasedba prevladovala, a pot do zmage ni bila lahka. Začrtal jo je Šeško; v 42. minuti je po podaji Davida Rauma natančno meril v daljši kot gola domačega vratarja za vodstvo z 1:0. A domači so v nadaljevanju izenačili, zadel je Nikola Dovedan v 69. minuti, nato pa je pomembne točke gostom zagotovil Lois Openda v 85. minuti. Šeško, iz igre je odšel v 79. minuti, je danes dosegel jubilejni deseti gol v sezoni, sedmega v spomladanskem delu sezone. Drugi Slovenec pri Leipzigu Kevin Kampl ni dobil priložnosti za igro.

V preostalih današnjih tekmah je Hoffenheim dobil pomembne točke v boju za mesta v Evropi, ko je s 4:3 premagal Borussio Mönchengladbach. Junak je bil Anton Stach z golom v sodnikovem dodatku, pred tem je za goste Robin Hack dosegel »hat trick«, svoj zadnji gol je dosegel v 89. minuti.

Obračun ekip z dna lestvice je dobil skorajda že odpisani Darmstadt, ki je Köln premagal z 2:0, a ga do rešilnega 16. mesta štiri kroge pred koncem loči še devet točk. Wolfsburg je Bochum premagal z 1:0.

Drugi Bayern bo danes zvečer gostoval pri Unionu iz Berlina, tretji Stuttgart, ki ima enako število točk, pa bo v nedeljo gostoval pri Werderju.