Če ste vlogo oddali letos ali o sončni elektrarni šele razmišljate, ste žal zamudili net metering, do lani splošni (in finančno najbolj ugoden) sistem obračunavanja presežne porabe električne energije za objekte z lastno samooskrbno sončno elektrarno. Če ste vlogo za soglasje za postavitev sončne elektrarne oddali pred koncem leta 2023, pa ste si s tem zagotovili, da bo letni net metering za vas veljal tudi v prihodnje. A le pod pogojem, da bo vaša elektrarna dejansko postavljena in priključena v omrežje do konca leta 2024. Kaj torej čakate?

Čas je, da začnete

Ne glede na to, v katero od obeh skupin sodite, je pomembno, da za izvedbo projekta izberete partnerja, ki vam bo ves postopek olajšal, in ne obratno. Pri nekaterih manjših izvajalcih morda zamuja dobava panelov, pri drugih ni jasno, ali bodo sploh imeli čas za vašo hišo. Zadnja stvar, ki si jo želite, je, da bi nenehno pogledovali na koledar in se spraševali, ali bo projekt zaključen pravočasno, kje se bo končalo sodelovanje z izvajalcem, kako konkretno bo šel naprej postopek do dejanskega zagona sončne elektrarne in ali boste morali sami naokrog z dokumenti, potem ko bodo mojstri inštalirali panele.

Tu je velika prednost znamke MOON. Izkušeni strokovnjaki so v zadnjih letih uspešno zaključili vrsto projektov sončnih elektrarn, od individualnih enostanovanjskih hiš do velikih poslovnih objektov, pri katerih lastna sončna energija poganja tudi energetsko zahtevnejšo proizvodnjo. Predvsem pa je MOON točka, kjer na enem mestu dobite celovite energetske rešitve za vaš dom. Zanesljivo, kvalitetno in strokovno.

Vrata v svet lastne energije

Postavitev sončne elektrarne je namreč prvi korak. Smiselno je, da se prehoda v trajnost lotite celostno. S hranilnikom POWER si tako zagotovite neodvisnost z dostopom do čiste in brezplačne elektrike 24 ur na dan. S polnilno postajo MOON boste lahko polnili svoj električni avto (če ga danes še nimate, boste o njem verjetno razmišljali že v prihodnjih nekaj letih). S sistemom za upravljanje energije optiMOON pa boste lahko preprosto, pregledno in ves čas spremljali, koliko elektrike porabijo naprave, povezane v domači sistem, optimizirali njihovo porabo ter tako maksimalno izkoriščali električno energijo po najugodnejši ceni.

Če pa bodo vaše potrebe večje od proizvodnje sončne elektrarne, boste lahko izkoristili še ponudbo MOONelektrike. Pa ne spreglejte: v okviru MOONelektrike boste lahko 65 % priznanih viškov prenesli na drugo odjemno mesto ali porabili naslednje leto, in to brez mesečnega nadomestila za samooskrbo in z letnim obračunom.