Barcelona - Milan: Vezist Barcelone Xavi zaradi bolečin v mečni mišici v nedeljo in včeraj ni treniral, odločitev o njegovem igranju pa naj bi bila sprejeta šele danes. Ker gre za osrednjega moža katalonske igre, bo Xavi na koncu najbrž v začetni postavi, s katero trener Josep Guardiola tokrat ne bo eksperimentiral. Vse kaže, da bo na teren poslal gala zasedbo. Mesto bolnega Abidala bo v obrambi prevzel Mascherano, zraven bodo še Pique, Puyol in Alves. Od tega, kje bo igral Alves, je odvisno, ali bo Barca postavljena v formaciji 4-3-3 ali v 3-4-3. V vsakem primeru naj bi bili v zvezni vrsti Busquets, Xavi in Iniesta, malce spredaj bo Fabregas, povsem v napadu pa Messi in Alexis.

Barcelona lahko pride do pete zaporedne uvrstitve v polfinale lige prvakov, kar je do zdaj med letoma 1956 in 1960 uspelo le madridskemu Realu. Zadnja zmaga Milana v Barceloni sega v leto 2000. Edini nogometaš, ki je od takrat še vedno v eni ali drugi ekipi, je kapetan Milana Massimo Ambrosini. Italijanskim prvakom danes sicer ustreza tudi vsak remi z vsaj enim doseženim golom.

Tega so rdeče-črni letos v Barceloni že dosegli v skupinskem delu lige prvakov, ko je za 2:2 v zadnji minuti zabil Thiago Silva. Brazilski steber Milanove obrambe bo zaradi poškodbe ponovno manjkal, včerajšnji večerni trening na Camp Nouu pa sta predčasno končala tudi Nesta in Abate, ki sta vprašljiva za današnji nastop. Skrbi trenerju Milana Massimilianu Allegriju povzroča neučinkovitost napadalcev, ki so zraven Zlatana Ibrahimovića. Pri zapravljanju priložnosti prednjači predvsem Robinho. Dodano vrednost za Milan lahko predstavlja vrnitev hitrega in eksplozivnega Pata.

Bayern München - Marseille: Bayern si v četrtfinalu ni dovolil enakega spodrsljaja kot v osmini finala proti Baslu, saj je vse dvome o napredovanju rešil že na prvi tekmi v Marseillu. Prednost dveh zadetkov je dovolj velika, da se Bavarci že lahko pripravljajo na polfinale z Realom ter na lov prvega mesta v nemškem prvenstvu.