Beličeva odločitev, da po hitrem postopku konča stečaj Lumen arsa, je posledica tega, da je celotno premoženje podjetja vredno slabih 29.000 evrov, kar ne zadostuje niti za kritje stroškov stečajnega postopka. Po drugi strani znašajo celotne obveznosti 3,4 milijona evrov. Od tega zneska Lumen ars navadnim upnikom dolguje 3,37 milijona evrov, zaposlenim pa dobrih 29.000 evrov.

Tako kot v Steklarni Luminos je bilo tudi v Luminos arsu poslovanje vprašljivo. Poleg tega, da ni v roku in v celoti poravnavalo obveznosti do delavcev, je podjetje poslovalo v nasprotju z načeli poslovno-finančne stroke, saj pri servisiranju obveznosti ni upoštevalo vrstnega reda plačil glede na valuto zapadlosti. Pred stečajem računovodskih del v podjetju ni opravljal nihče, Milan Klepec kot direktor pa ni znal odgovoriti na nobeno vsebinsko vprašanje stečajnega upravitelja.

Boršičev in Klepčev prevzem Steklarne Luminos, kot vse kaže, predstavlja klasičen slovenski menedžerski prevzem. Potem ko je Lumen ars v letu 2007 odkupil večinski lastniški delež steklarne od Trdnjave 1 holdinga, mu je Steklarna Luminos prodala nepremičnine. V naslednji fazi je Luminos ars nepremičnine po sistemu prodaj in vzemi nazaj (sale and lease back) prodal Hypo Leasingu. Temu koraku je sledila oddaja nepremičnin v podnajem Steklarni Luminos, s prejetimi najemnini pa je Luminos ars servisiral obveznosti do Hypo Leasinga.

Tovrstnih spornih poslov je bilo še več, med drugim je Lumen ars od steklarne kupoval blago, ki ga ni plačal. Spomnimo, da so v stečaju Steklarne Luminos upniki prijavili skupno za 5,6 milijona evrov terjatev, medtem ko celotno premoženje znaša okoli 300.000 evrov. Zato okoli sto nekdanjih delavcev ne more pričakovati poplačila terjatev. Na vprašanje, ali bo zaradi vprašljivih poslov Steklarne Luminos vložila kazensko ovadbo, je stečajna upraviteljica Andreja Terpotec odgovorila, da posle še preučujejo.