Pred dnevi je Novakovič za Dnevnik dejal, da je petdeset odstotkov možnosti za njegov ostanek v moštvu. Morda je zdaj še za nekaj odstotkov več možnosti, pomembno besedo pri dokončni odločitvi pa bo imel trener Kölna Stale Solbaken.

"Bolečnino sem začutil na treningu. Nisem želel tvegati z igranjem. Posvetoval sem se s trenerjem Kölna Stalejem Solbaknom in se odločil, da je bolje, če ne igram," je za Dnevnik dejal Milivoje Novakovič. Ljubljančan zelo zaupa novemu strategu Kölna. Ta bo imel namreč pomembno vlogo tudi pri odločitvi o nadaljevanju reprezentančne kariere. Ni običajno, da bi se nogometaši ozirali na klubskega trenerja, ko gre za igranje za reprezentanco, kar kaže na to, koliko da Novakovič na Solbaknovo mnenje, ki je tudi sicer znan kot trener, naklonjen komunikaciji z nogometaši. "O tem, ali bom nadaljeval reprezentančno kariero, se bom pogovoril s Solbaknom in predsednikom slovenske nogometne zveze Aleksandrom Čeferinom. Želim si slišati trenerjev nasvet. Star sem 32 let in Solbaken se lahko postavi v moj položaj," je dejal Novakovič, ki je prepričan, da ta generacija po razočaranju v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo lahko še veliko doseže. "Naša generacija še ni rekla zadnje besede. Ampak najprej želim slišati Solbakonovo mnenje," je Novagol še enkrat namignil, da bo odločitev v veliki meri odvisna od trenerja Kölna.

Mogoče je slišati, da Novakoviča k ostanku v reprezentanci nagovarjajo tudi nekateri soigralci, enakih želja pa je Čeferin, ki se je z napadalcem Kölna že sestal. Kaže, da mu gre v nameri, da bi slovensko "enajstico" prepričal k ostanku, dobro. Pred njim je še ena naloga: prepričati kapetana Roberta Korena, kar pa bo verjetno nekoliko težja misija. Preostali naj o slovesu ne bi razmišljali.