V Torontu bo svetovno premiero doživel film Rolanda Emmericha "Anonymous". Emmerich, ki ustvarja v Hollywoodu, je film z Rhysom Ifansom in Vanesso Redgrave posnel v studiu Babelsberg v Potsdamu. George Clooney bo predstavil svojo politično srhljivko "The Ides of March". Četrti film, ki ga je režiral ta hollywoodski zvezdnik, bo le malo pred tem odprl tudi 68. izdajo beneškega filmskega festivala, ki bo potekal med 31. avgustom in 10. septembrom.

Na osemdnevnem festivalu v Torontu bo svetovno premiero doživelo 31 filmov, med njimi novi filmi Brucea Beresforda, Luca Bessona, Francisa Forda Coppole in Marca Fosterja. Brada Pitta bo prvič mogoče videti na velikem platnu v filmu o bejzbolu "Moneyball".

Lani je na torontskem festivalu nagrado občinstva prejel film Kraljev govor Toma Hooperja. Film o jecljavem britanskem kralju Juriju VI. v času druge svetovne vojne je pozneje dobil tudi oskarja za najboljši film. Nagrada na torontskem festivalu velja kot eden od pomembnih pokazateljev za spomladanske oskarje.