Odbor za finance pri strokovnem svetu SDS v sporočilu navaja razmere v mednarodnem finančnem okolju, ki v tem trenutku ne deluje v korist države brez jasnih ciljev in odločnih programov za njihovo doseganje, ter na rekorden javnofinančni primanjkljaj Slovenije v prvem četrtletju in nadaljevanje zadolževanja države, ki po podatkih statističnega urada brez dolgov Darsa presega 45 odstotkov BDP.

Ob tem odbor opozarja, da sedanja ekonomska in finančna politika, ki jo vodi vlada Boruta Pahorja, državo vodi v bankrot. "Vlada vodi Slovenijo v mednarodnih finančnih vodah brez cilja, brez programa, brez dejanskega krmarja in brez kompasa," poudarjajo v odboru za finance pri strokovnem svetu SDS.

Odbor ocenjuje, da so nujni takojšnji ukrepi na področju javnih financ, ki bodo zaustavili nadaljnjo rast primanjkljaja državnega proračuna in povečevanje zadolževanja. Nujno je sprejetje ukrepov, ki bodo vzpodbudili podjetnost in zaupanje med gospodarskimi subjekti. Prelaganje obravnave ukrepov na jesenske mesece je, kot poudarjajo, lahko prepozno.