Kot je odločitev po seji pojasnil prvi nadzornik Peka Robert Ličen, Gorjup-Brejčeva na številna vprašanja o prihodnosti družbe ni podala vsebinskih odgovorov. Prav tako ni predstavila primerne vizije oziroma strategije za tržiško podjetje, ki že dve leti posluje s precejšnjo izgubo, močno pa je padla tudi prodaja. "Sam način vodenja podjetja je bil po naši oceni tak, da je po desetih letih nujno potrebna sprememba, ker drugače Peko ne bo mogel izpolniti ciljev in preživeti na dolgi rok," je poudaril Ličen in pojasnil, da je bilo predlani v Peku za štiri milijone evrov izgube, kaže pa, da je bilo podobno tudi lani.

Gorjup-Brejčeva je po drugi strani izjavila, da je v treh mandatih podjetje sanirala v duhu dobrega gospodarja, zato je danes Peko primer vzorno urejenega, nezadolženega, z nepremičninami bogatega velikega slovenskega proizvodnega podjetja z razvejano lastno maloprodajno mrežo. Peko bo sicer zapustila z odpravnino v višini 35.000 evrov bruto.

Razrešitev Gorjup-Brejčeve je bila tesna, saj so za razrešitev glasovali novi trije predstavniki države v nadzornem svetu, medtem ko se je četrti predstavnik kapitala glasovanja vzdržal, dosedanjo predsednico uprave pa sta podprla predstavnika zaposlenih. Vendar je bila po odhodu Gorjup-Brejčeve s seje odločitev o imenovanju Sajovica na njeno mesto soglasna.