Mariborsko okrožno sodišče je danes družbo T2 sicer pozvalo naj dopolni svoj predlog za začetek prisilne poravnave. Sodišče zlasti zanima status NLB oz. ali gre v njenem primeru za ločitvenega upnika z zavarovanimi terjatvami, saj ji v tem primeru ne pripada mesto v upniškem odboru.

NLB je sicer, kot izhaja iz predloga prisilne poravnave, edini ločitveni upnik, ki pa ima za 45 milijonov evrov terjatev zavarovanih, preostalih skoraj 80 milijonov evrov terjatev pa bo banka morala uveljavljati skupaj z vsemi ostalimi navadnimi upniki.

Kot je še razvidno iz dokumentov, ki so bili danes objavljeni na spletni strani Ajpesa, je družba T2 konec septembra izkazovala dobrih 96 milijonov evrov izgube. Vodstvo podjetja je kljub temu prepričano, da bo z uspešno finančno reorganizacijo in izvedenimi predvidenimi ukrepi lahko uspešno saniralo podjetje, upnikom pa zagotovilo boljše poplačilo terjatev kot v primeru stečaja.

Družba T2 je predlog za prisilno poravnavo vložilo le nekaj dni preden bi moralo mariborsko sodišče odločati o zahtevi Telekoma Slovenije za uvedbo stečaja. Slednjemu naj bi bilo mariborsko podjetje, od katerega je odvisna tudi finančna usoda mariborske nadškofije, dolžno že 14,5 milijona evrov.